- Møter et annerledes Mjøndalen

Både Lars Bohinen og Oddbjørn Lie ser endringer i måten bruntrøyene framstår denne sesongen.

Annonse:

Forsvarsbautaen og hovedtreneren møtte dagens motstander Mjøndalen for få år siden. Oddbjørn med AaFK i 2015, Lars med Sandefjord i 2014 og 2016. Vekt på langpasninger, fysikk og dødballer er dempet, 4-3-3 og en mer spillende tilnærming er mer framtredende.

Foto: NTB Scanpix 

- Det blir en tøff kamp. Mjøndalen er bra, og litt mer spillende enn sist vi møtte dem, mener Oddbjørn om laget som før runden befinner seg på sjuende plass, seks poeng bak AaFK. 

Lars Bohinen møtte bruntrøyene som Sandefjord-trener både i 2014 og 2016. Lars ser, i likhet med Oddbjørn, endringer i dagens Mjøndalen-lag.

- Det er en litt annerledes utgave av Mjøndalen enn det jeg har vært vant med, mener Lars.

Mjøndalen visste å score mål i fjorårets sesong, der Amahl Pellegrino kunne juble for 18 scoringer i løpet av sesongen. Nå er Pellegrino Godset-spiller. Derfor hviler kanskje mer av ansvaret på Ousseynou Boye, som stoppet på 14 mål i 2017. Senegaleseren har ikke funnet nettmaskene hittil i år. Totalt har laget fra Nedre Eiker tre mål i OBOS-ligaen 2018. Laget har kun sluppet inn ett mål.

- De har ikke fått så godt betalt. De har scoret få mål og sluppet inn færre. De ser ut som et gjerrig lag, men et lag vi må passe oss for, kommenterer Bohinen.

AaFK har åpnet sesongen godt. Laget troner øverst på tabellen med 13 poeng på fem kamper. Etter uavgjort i seriepremieren har tangotrøyene vunnet fire kamper på rad. Selv med en god poengfangst har serielederen enda mer å gå på.

- Vi har startet bra poengmessig og sjansemessig, men vi har en del å gå på i forhold til vårt det spill. Det er det som er det vanskeligste. På grunn av skadeutfordringer har vi ikke fått trent opp relasjoner i det offensive spillet. 

Oddbjørn Lie er enig med sjefen om at laget har enda mer å gå på.

- Vi har vært enige om at vi ikke har sprudlet spillemessig, men mot Kongsvinger leverte vi en voksen prestasjon som var ganske solid. Slik har det vært i de fleste kampene også. Det er ofte slik at i starten av sesongen handler det om å krige til seg poengene. 13 av 15 med litt å gå på lover bra for fortsettelsen, oppsummerer den 30 år gamle midtstopperen.

Med 13 - 2 i målforskjell er det liten tvil om at tangotrøyene har gjort jobben i begge ender av banen. Kun to innslupne mål på fem kamper er mer enn godkjent. Bakerst har Oddbjørn Lie og kompani prestert godt, i likhet med tvillingbror og sisteskanse Andreas. Den skjeggete delen av brødreparet skryter av den glattbarberte burvokter-broren.

- Andreas har åpnet strålende. Det er en trygghet for oss som spiller foran ham. Det gir hele laget en god følelse, roser "Oddi".

Se videointervju med Lars og Oddbjørn her: 


 




Annonse fra Obos-ligaen: