Før kampen: Aalesund - Mjøndalen

Oransje mot brune trøyer når to av divisjonens beste lag skal måle krefter.

Hjemmelaget AaFK har hatt en poengmessig nesten prikkfri serieåpning. Søndag kommer Mjøndalen, tippet til å være i toppen, på besøk til Color Line Stadion.

Laget fra Buskerud ligger seks poeng bak AaFK, og hadde nok drømt om en litt bedre start. Laget er nummer sju etter fem runder, med én seier og fire uavgjorte kamper på dem fem første.

16 Start 5 2
Tre av kampene har altså endt 0-0, og totalt har laget scoret tre mål på fem kamper. Til opplysning er lagets toppscorer fra i fjor, Amahl Pellegrino, borte. Den giftige spissen med 18 mål i OBOS-ligaen i fjor, er nå Strømsgodsets eiendom. Ousseynou Boye landet på 14 seriemål i fjor, men hittil i år har han ikke funnet veien til nettmaskene.

For serieleder Aalesund har det blitt vesentlig flere mål enn for laget som trenes av friskusen Vegard Hansen. 13 ganger på fem kamper har sunnmøringene funnet veien til målet, der spissparet Fridjonsson og Agdestein til sammen har bøttet inn åtte mål.

Fredrik Carlsen, 1 mål

Også bakover ser det bra ut for tangotrøyene. Andreas Lie har kun sluppet inn to mål på fem kamper. Til nå i sesongen har ikke sisteskansen sluppet inn mål hjemme på Color Line Stadion.

Sist AaFK og Mjøndalen møttes var i 2015. Da spilte begge lagene i øverste divisjon, og sistnevnte ble fulgt av TV2 Sumo i serien "Alle gutta". Bruntrøyene, med profiler som Mads Hansen og Christian Gauseth, ledet 0-2 til pause mot AaFK på Color Line Stadion i den 15. runden av Tippeligaen dette året. Nevnte Gauseth scoret begge målene. Det holdt ikke inn til tross for romsdalingens to nettkjenninger. Leke James reduserte til 1-2 etter 55 minutter, før bortelagets Karanveer Grewal fikk marsjordre bare noen minutter senere. AaFK utnyttet overtaket, puttet tre mål, og gikk av banen med 4-2 og tre poeng. På bortebane vant tangotrøyene 1-2.

1991: Mjøndalen - AaFK 3-1

Under er sammendrag fra 2015 da Mjøndalen ledet 0-2 til pause, men måtte dra hjem med 4-2-tap!