- Be quick from attack to defence

Etter en lengre ferie er gutta endelig klar for å krige om poengene i Eliteserien igjen.

Annonse:
Gutta har vært tilbake på trening litt over en uke etter en lengre ferie. 

AaFK leverte en god oppkjøring etter sommerhvilen da de sist søndag møtte erkerival Hødd i Ulsteinvik. De oransje fra Ålesund vant 0-3. 

Søndag venter første motstander når AaFK går inn i siste periode av Eliteserien, og det er ingen ringere enn vestlandsrivalen SK Brann som står på motsatt side. 

KJØP BILLETTER TIL AaFK - SK Brann HER! 

Hovedtrener Trond Fredriksen kunne melde om flere gode treningsøkter denne uken, og forteller at gutta er klar for å spille kamper igjen. 

- Vi er i ferd med å avslutte våre forberedelser inn mot Brann-kampen. Gårsdagens trening var bra på mange områder, og dagens enda bedre, sa Trond etter å ha drillet spilleren i kampsekvens ute i solsteiken på Color Line Stadion. 

AaFK avsluttet den første delen av sesongen med tre strake tap før ferien. To borte mot Sogndal og Haugesund, i tillegg til hjemmekampen mot erkerival Molde. 

Å kunne få slappe av litt, komme seg litt vekk fra hverandre å ikke tenke på fotballen forteller Trond er alltid okei etter en slik periode gutta opplevde de siste kampene før ferien, men han merker nå at gutta er klar for å sloss. 

- Vi ser at det gradvis bygger seg opp en entusiasme rundt det å skal sloss om poeng igjen, sier Fredriksen. 


En som er enig med Trond i at ferie etter en slik periode har vært godt for alle involverte er vingen Aron Thrandarson. 

- definitely good for us to take a little break after a bad period, so we look forward to change that on sunday, sa Aron etter dagens trening. 

Den 23 år gamle islendingen signerte for ikke mange ukene siden en ny kontrakt med klubben. 

Thrandarson har iikke  vært helt fornøyd med egne prestasjoner den siste tiden, men er klar for å levere 100% mot SK Brann, og forteller at gutta har trent godt for å være "fit for fight". 

Aron Elís Thrándarson i duell med Haugesunds Bruno Leite. Foto: NTB Scanpix
Aron Elís Thrándarson i duell med Haugesunds Bruno Leite. Foto: NTB Scanpix

- We have been working hard on things that we need to improve, sa Thrandarson. 

islendingen trekker også fram kjemien er viktig brikke skal de oransje og blå slå bergenserne kommende søndag. 

- Of course Brann is a very good team, they have good players so we need to have a very good chemistry if we want to beat them, but I believe we'll do, forklarer Thrandarson.

Det er ikke bare AaFK som er inne i en dårlig periode når det kommer til rekke uten seire. 

Også søndagens motstander SK Brann står med to strake tap og to uavgjort-kamper før møtet på søndag, og Trond Fredriksen mener at taktikken for å slå de røde og sorte såsi er snekret sammen. 


- Taktikken er vi ganske klar på, så er det litt mer usikkert om hvem vi skal velge for å utføre den taktikken best mulig fra start, forteller hovedtreneren og sikter nok til at det er en del valgmuligheter på topp. 

AaFK mistet Lars veldwijk rett etter hvilen, men har erstattet sør-afrikaneren med den nesten to meter høye grekeren Athanasios Papazoglou. 

I tillegg har det svenske talentet Valmir Berisha vist lovende takter den siste tiden, og med to scoringer i treningskampen mot Hødd sist helg virkelig skutt seg inn i kampen om en plass fra start. 

20170730_BQ5Q7085
Valmir Berisha scoret to mot Hødd sist helg. Foto: Srdan Mudrinic

Uansett hvem som starter så er det hjemmekamp, og der skal gutta ha kontroll, det forteller hvertfall Aron Thrandarson og utdyper hva som kreves for at hjemmekampen mot SK Brann skal bli en suksess. 

- We want to control every match at home, but it takes a lot of work in defence also. We have to be good from attack to defence, that's important against Brann because their counter-attack is really good, avslutter Aron Thrandarson. 

Kampen mot SK Brann spilles på Color Line Stadion klokken 20:00. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av busstilbudet. Du finner link i toppen av saken. 

Er du av den sporty typen så ta gjerne sykkelen til kamp! Om du velger den tohjulte trøløsningen kan du få en gratis sjekk av din sykkel, parkering og i tillegg være med i trekningen av flotte premier. Les mer om arrangementet og premier her! 

Vi kan også tilby et fantastisk middagstilbud på VIPen. Kjør billett med middag i vår familieresturant i tredje etasje. 

Annonse fra Obos-ligaen: