Første greker i AaFK

Kraftspissen er her for å score mål.

Athanasios Papazoglou (29) er første mann fra Hellas i AaFK-sammenheng. Den storvokste spissen (1,95 cm) er her på leie ut sesongen, men klubben har sikret seg opsjon på kjøp når leieperioden går ut. 

Ålesund må være et av de vakreste stedene jeg noensinne har besøkt

— Athanasios Papazoglou (29)

Annonse:
Det er en trivelig kar som møter oss etter treningen. Han kan fortelle om sin kjærlig både til fotball, familien og hunder. Papazoglou er nemlig gift, har en sønn på fem måneder og to hunder. Alle befinner seg i Thessaloniki, som også er hans hjemsted. Hele familien følger flyttelasset opp til Ålesund, noe Athanasios gleder seg til. 

Med en fortid fra både PAOK, Aros. Olympiakos, OFI Crete, Kortrijk og Roda, er det liten tvil om at nyervervelsen har solid erfaring på høyt nivå. Han har også spilt for Hellas, både på U21 og det greske A-landslaget.

Billettbestilling AaFK - Brann søndag kl. 20:00

Når vi ber han om å beskrive seg selv som spiller sier han følgende:

- Jeg er en fysisk sterk spiller som tåler tøffe dueller, og har internasjonal erfaring. Først og fremst er jeg en god hodespiller, men har i tillegg god teknikk. Jeg er her i AaFK for å score mål, det er min primære oppgave.

Foto: Srdan Mudrinic
Foto: Srdan Mudrinic

Og litt kjennskap har han også til norsk fotball, selv om han innrømmer at den er begrenset.

- Jeg spilte i Europa League for PAOK mot Vålerenga for en del år siden. Ellers har jeg selvsagt sett video for å sette meg inn i måten det spilles på her. I tillegg har Trond og Bjørn-Erik drillet med på hvordan vi ønsker å spille, så jeg skal nok være forberedt til kampene utover høsten.

Besøk familierastauranten før kamp!

Athanasios synes også at han har kommet til et svært vakkert sted.

- Jeg har kun vært her en uke, men Ålesund er rett og slett helt fantastisk. Dette må være et av de vakreste stedene jeg noensinne har besøkt, og jeg gleder meg til å vise familien hvordan her ser ut. Jeg har også fått en herlig velkomst av mine lagkamerater, det er nesten som å komme hjem til en familie.

Når det gjelde mål for sesongen er det enkelt, ifølge spissen.

- Vinne kamper sammen med lagkameratene, og score flest mulig mål!

Før vi avslutter legger han til: 

- Jeg håper at flest mulig kommer for å ønske meg velkommen på søndag.

Athanasios Papazoglou og Sondre Fet mot Hødd. Foto: Srdan Mudrinic
Athanasios Papazoglou og Sondre Fet mot Hødd. Foto: Srdan Mudrinic

Annonse fra Obos-ligaen: