Et eksepsjonelt talent

Valmir Berisha har en svært interessant historie.

På en grå onsdag i Ålesund har spillerne egentrening. Det er tomt på Color Line Stadion, men det er likevel noen spillere som møter opp for å trene sammen.

- Med stor oppmerksomhet rundt "den nye Zlatan" var det en tung tid.

— Valmir Berisha
På feltet står 21 år gamle Valmir Berisha sammen med en håndfull andre AaFK-spillere. De har møtt opp for å gjennomføre en felles treningsøkt, på eget initiativ. 

Annonse:
Vi spør Trond hvorfor det er slik:

- Vi har en fantastisk treningskultur i klubben, noe dagene med egentrening er en bekreftelse på. Her møter mange av gutta opp for å få kvalitet også på den eneste dagen i uka som er avsatt til slik trening.

Annonse:
Ofte har spillerne fokus på sine utviklingsmål, og bruker dagen til å fokusere spesielt på disse. Vi er derfor svært godt trent, noe som også er mulig å se på banen, avslutter hovedtrener Trond Fredriksen.

Billettbestilling AaFK - Brann søndag kl. 20:00

I dag har vi bestemt oss for lære Valmir Berisha litt bedre å kjenne. Det er hevet over tvil at han har et talent utenom det vanlige. Hør bare her:

  • 2011 - Prøvespill i Espanyol som 15-åring
  • 2012 - Prøvespill i Celtic som 16-åring
  • 2013 - U17 EM- og VM-spill for Sverige. Laget tok bronse i begge mesterskap, og i VM ble Valmir toppscorer med 7 mål, derav 3 i bronsefinalen mot Argentina.
  • 2014-2015 Gikk til Roma som 17-åring, til tross for interesse fra både Liverpool og Sunderland. Ble senere utlånt til Panathinaikos.
  • 2015-2016 Spill for SC Cambuur på øverste nivå i Nederland.
  • 2016 Spilte for det svenske OL-laget i Rio i fjor.
  • 2017- AaFK

Valmir Berisha`s offesielle Facebook-side

Selv oppsummerer han sitt liv som spiller slik:

Berisha i Eliteseriekampen Tromsø. Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix
Berisha i Eliteseriekampen Tromsø. Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix

- Det har vært som en tur i berg- og dalbane. Jeg trodde at alt skulle gå én veg når kontrakten med Roma ble skrevet, men i virkeligheten gikk det ikke slik. Stort ansvar ble plassert på unge skuldre, og presset ble enormt - med stor oppmerksomhet rundt "Den nye Zlatan". Det var en tøff tid. Det er ofte slik at unge spillere først blir utsatt for skikkelig press når A-lagskontrakten blir underskrevet, og slik var det for meg. Du ønsker jo å bevise at du har fortjent kontrakten. Men - i det store og hele er jeg heldig som får anledning til å leve av det jeg elsker mest i denne verden, nemlig å spille fotball. I tillegg har jeg fått møtt mange interessante mennesker underveis, og lært mye, til tross for min unge alder.

Når det gjelder lysten til å bli bedre er Valmir helt klar på at han ønsker en utvikling av egne ferdigheter. Han møter opp på dagene med egentrening for å bli en bedre fotballspiller, og benytter en hver fridag til trening. Det er utvilsomt en ambisiøs spiller AaFK har fått inn i stallen.

Valmir stortrives både på Sunnmøre og i spillergruppen, og synes det er fint å være i et land hvor han kan gjøre seg forstått på morsmålet sitt. 

Han synes også at det var godt å få vist seg fram mot Hødd:

- Det var utrolig deilig å putte to mål, og få bevist for alle at jeg er i god form. Kampen hadde derfor stor betydning for meg som spiller.

Valmir skryter også uhemmet av Jørgen Hatlehol, og mener at han har en stor framtid som spiller.

Når vi spør om mål for sesongen 2017 kommer svaret kontant:

- Jeg skal spille meg til en fast plass på AaFK, og siden inn igjen på det svenske U21-landslaget.

Vi ønsker den sympatiske svensken lykke til med resten av sesongen!

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Annonse fra Obos-ligaen: