FØR KAMPEN: Aalesunds FK - SK Brann

Søndag spiller AaFK hovedkamp når fjerdeplass SK Brann gjester Color Line Stadion klokken 20:00.

Annonse:
Endelig er det klart for ny spenning, nytt drama og nye muligheter i Eliteserien. 

Gutta har hatt noen uker ferie fra fotballen, men nå er det nok en gang ut i krigen som gjelder, men tette kamper kommende de neste ukene. 

KJØP BILLETTER TIL AaFK - SK BRANN HER!

AaFK leverte en godkjent første halvdel av sesongen, og ligger for øyeblikket på en 8. plass med 22 poeng. 

Selv om det har vært gode stunder i løpet av sesongen tok gutta ferie med tre strake tap i kofferten, men på søndag er det nye poeng som skal deles ut når laget fra Bergen gjester kunstgresset i Ålesunds storstue. 

Også SK Brann startet ferien med sure opplevelser i bakhodet. Laget fra byen mellom de syv fjell står med to strake tap og to uavgjort-kamper før det, og mistet dermed 2.plassen før hvilen. 

Det skal nok ikke bli enkelt for de røde og sorte når de møter AaFK, for ser vi på statistikken hjemme de siste ti årene er det de oransje og blå som leverer varene på hjemmebane. 

Arnarson og Barmen i duell fra 1-1 kampen tidligere i vår. Foto: NTB Scanpix
Arnarson og Barmen i duell fra 1-1 kampen tidligere i vår. Foto: NTB Scanpix

Etter ni oppgjør på Color Line Stadion står AaFK med hele 6 seire og en uavgjort. Bergenserne står med bare to seire i Ålesund, sist i april 2016 hvor SK Brann slo gutta i begge oppgjør. 

Det er alltid stemning og spennende kamper når vestlandsklubbene møtes til et skikkelig derby. 

AaFK har de siste årene vunnet 8 kamper, mens SK Brann står med 9 seire. Bare tre kamper har endt med poengdeling. 

Det har også vært målrikt, men jevnt i oppgjørene mellom vestlandsrivalene. Hele 28 scoringer har det blitt for AaFK siden 2007. SK Brann på sin side står med et mål mer. 

18 av de 29 scoringene i favør AaFK har kommet på Color Line Stadion. SK Brann har bare klart å finne nettmaskene åtte ganger i Ålesund.  

Det har også vært kamper for historiebøkene. I 2007 vant AaFK 2-1 hjemme mot SK Brann. Samme kampen hadde bergenserne storskjermvisning på festplassen midt i Bergen sentrum, da de trodde "gullet skulle hem" den kvelden. Slik ble det altså ikke. 

Det skal nevnes at SK Brann tok seriegull det året, noe som er sist de røde og sorte fra Bergen vant den øverste divisjonen. 

Året etter skulle det bli nok et spennende oppgjør på Color Line Stadion. Det sto 1-1 til pause, mens i andre omgang løsnet kampen seg opp og AaFK la på til både 2 -og 3-1. Det tredje scoret keeperkjempen Adin Brown, hans andre i karrieren for AaFK. Helt på tampen utlignet SK Brann, men på overtid satt Denis Selimovic inn 4-2 målet. 

Edwin Gyasi mot Kristoffer Barmen i sesongens første oppgjør mellom lagene. Foto: NTB Scanpix
Edwin Gyasi mot Kristoffer Barmen i sesongens første oppgjør mellom lagene. Foto: NTB Scanpix

I 2011 tok AaFK seg til sin andre cupfinale, den gangen mot rivalene fra Bergen. Alle husker vel Barrantes sin suser fra langt hold? AaFK vant kampen 2-1 og sto igjen som norgesmester for andre gang på tre sesonger. 

Begge lag har rundet hver sin kamp mot alle Eliteserie-lagene. 

Selv om det er sjelden vare når AaFK og SK Brann møtes endte den forrige kampen med poengdeling i Bergen når lagene møttes sent i mai. 

Bergenserne ledet lenge etter selvmål av Kaj Ramsteijn, og styrte det meste av kampen. i avslutningsfasen av kampen dro Edwin Gyasi seg fri på kanten og smalt til fra nærmest død vinkel. Ballen suste i mål og det endte 1-1. 

tbed259d
Edwin Gyasi feirer etter å ha utlignet mot SK Brann. Det endte 1-1. Søndag møtes klubbene igjen i Ålesund. Foto: NTB Scanpix

Med litt hjelp denne helgen kan AaFK med seier ta seg opp til en 5. plass på tabellen. SK Brann på sin side kan innhente sølvplassen om de skulle stjele med seg alle tre poengene hjem mellom de syv fjell. 

Oppgjøret mellom AaFK og SK Brann på søndag vil være hovedkampen klokken 20:00, så det ligger til rette for en fantastisk ramme og god stemning på Color Line Stadion. 

Tar du turen håper vi du tar utfordringen vår å hiver deg på sykkelen. Om du er en av de som sykler til kamp på søndag kan du være med i trekningen av fete premier.

Ønsker du mer informasjon om hva arrangementet innebæret så trykk her

På Color Line Stadion kan du også benytte deg av vårt fantastiske familieresturant-tilbud. Hva med å ta søndagsmiddagen på VIPen? Bestill plasser ved å trykke her! 

Annonse fra Obos-ligaen: