Vi vil ha flere jenter på gatelaget!

Rekruttering av kvinnelige spillere til AaFKs Gatelag som er et tilbud i regi av Fotballstiftelsen, AaFK og Ålesund kommune.

Annonse:

Tekst: Bjørn-Erik Slinning

Aalesund Fotballklubb vil gjerne rekruttere flere kvinnelige spillere til gatelaget sitt. Vi har snakket med Sigrid, den eneste kvinnelige spilleren på laget, for å få et innblikk i hennes erfaringer og opplevelser.

Sigrid har vært en del av gatelaget siden 2019, med et kort opphold fra 2021 til 2022. Sigrid forteller at hun først hørte om AaFKs Gatelag fra en bekjent som mente at det kunne være et godt tilbud for henne. Hun hadde hatt en periode der hun ikke var så veldig sosial, og tilbrakte mye tid innendørs. Hun trengte en aktivitet som passet henne og som kunne gi henne en følelse av tilhørighet.

I gatelaget har hun fått hjelp til å være aktiv og komme i bedre form, samtidig som hun har blitt mer sosial. I tillegg til fotballtreninger får hun delta på arrangerte turer og andre morsomme opplevelser. Nå ser hun frem til treningene hver uke som gatelaget har onsdager og fredager, og håper at flere jenter vil komme og se hvor hyggelig vi har det.

Selv om hun for øyeblikket er den eneste jenta på AaFKs Gatelag, har det tidligere vært andre jenter innom laget.

Hun uttrykker et sterkt ønske om å ha flere venninner med på laget og understreker at det er en åpen og inkluderende atmosfære i gruppa der guttene tar godt vare på hverandre, inkludert henne som jente.

Til de som vurderer å bli med på trening og se hva AaFKs Gatelag handler om, ønsker Sigrid å understreke viktigheten av å formidle at dette er et sted der man kan få venner som forstår at man kan ha utfordringer i hverdagen. Det er et trygt miljø der man blir godt tatt imot og her kan hun dele sine problemer og utfordringer på en trygg måte, hvis hun skulle ha behov for det. Eller bare treffe venner og spille fotball. Hun håper at flere jenter vil komme og være med på å bygge opp en fin jentegjeng.

Videre forteller hun at gatelaget har ledere som følger opp spillerne og tar vare på deres individuelle behov. De er alltid tilgjengelige for å hjelpe når det trengs.

AaFKs Gatelag bistår dessuten spillere som for eksempel ønsker å prøve seg i arbeidslivet, eller komme seg tilbake til skolegang. Det blir for eksempel lagt til rette for arbeidstrening, og flere av spillerne benytter seg av dette.

Avslutningsvis vil vi spesielt oppfordre nye jenter og damer til å komme innom onsdag 24. mai, da får vi besøk av Oda og Tea fra AaFK Fortuna. Vi møtes i 5. etg. på Color Line stadion klokken 12 til lunsj før trening.  Alt av utstyr får dere av AaFK.

Annonse fra Obos-ligaen: