Fremgang på alle fronter

-En spillesugen gjeng fra Aalesund FK sitt Gatelag, klar for å spille fotball, score mål og kose seg, dro til Kristiansund for å spille regionsturnering mot Gatelag fra Molde FK, Kristiansund BK, Rosenborg BK og Ranheim IL.

Annonse:

Tekst: Bjørn-Erik Slinning, AaFK Gatelag

Torsdag 20.04.2023 klokken 08.30 dro fjorten forventningsfulle gatelagsspillere fra AaFK til Nordmøre stadion i Kristiansund med samme bussen som blant annet A-laget bruker på sine bortekamper. Når bussen er den samme som A-laget bruker så var selvsagt også sjåføren av bussen den samme. En blid og hyggelig mann som gatelagsgjengen satte stort pris på å ha med seg på tur og som går under det klingende kallenavnet «Charlie»

Vi nådde frem til stadion rundt klokken 12 på formiddagen og det var en svært spent gjeng med gatelagsspillere som gikk av bussen for å kose seg med en hel dag med fotball. Trener Per er alltid tydelig på at hos oss er det ikke resultatet som teller, men opplevelsen og opptredenen. Men å si det til gjengen når de står der og tripper i fullt AaFK utstyr og skal ut å kjempe mot Molde, Kristiansund og resten, det er ikke lett.     

Før første kamp skulle settes i gang var det innmarsj med presentasjon av lagene for publikum. Og der var vi de stolte som stod fremst og hadde fått æren av å gå først inn på banen. På rad og rekke vandret vi inn på matta med flaggbærer og materialforvalter Hilde og kaptein Øyvind fremst og ble tatt imot av et fint publikum som hadde møtt opp for å heie på Gatelagene. Innmarsjen ble avsluttet med at ordføreren i Kristiansund offisielt åpnet turneringen.

Kampene

Første kamp for spillerne fra Aalesund var mot Kristiansund. Med fjorten spillere på laget og kun sju på banen samtidig for hvert lag, så var det tydelig at alle ville gjøre sitt beste den tiden de fikk være ute på banen å spille. Spillerne strålte i kapp med sola som endelig tittet frem og laget så seg ikke fornøyde før sluttstillingen endte 0-6 til AaFKs Gatelag. Storseier og tre poeng i første kamp!

Etter stemningen å dømme så var spillerne svært fornøyde med første kamp og gledet seg til kamp nummer to som var mot Molde FK.   AaFK gikk som i første kamp, «ut i hundre» og målene rant inn i denne kampen også. Lagets store spiller i kampen var Rolf som nettet ikke mindre enn fire mål bare i første omgang. Kampen ble blåst av på stillingen 10-4 til AaFK. 

Aldri før hadde AaFK sitt Gatelag hatt en slik start på en turnering. 6 poeng på to kamper og 16-4 i målforskjell, og neste motstander var Rosenborg BK.  

Dette ble en kamp langt jevnere enn de to foregående. Kampen bikket lenge frem og tilbake, før AaFK greide å nikke inn en scoring på et innkast.  AaFK gikk også opp i 2-0 fem minutter før full tid. Da det gjenstod 30 sekunder av kampen greide Rosenborg å få inn en redusering. At det var så lite tid igjen skal kanskje AaFKs være svært glade for, fordi de klarte å ri seieren i land til tross for ett massivt press fra RBK.

Finale

AaFKs gutter og jenter skulle nå møte sin siste og argeste motstander, Ranheim IL. Fasit før siste kamp: begge lag har tre seiere og 13 plussmål.  Uavgjort ville ikke gi noen av lagene noen fordel. Kampen måtte vinnes!  Dette var tydelig å lese også på spillerne i kampen, det var to svært nervøse motstandere som kriget om ballen utpå kunstgressmatta. Ranheim som stort sett alltid vinner regionsturneringene var kanskje hakket bedre og skapte noen halvsjanser her og der. Aafk spillerne hang likevel godt med og jobbet knallhardt for hverandre og hindret scoring. Litt harde dueller hører med i en finale og denne var «intet unntak». Dette var kanskje grunnen til at Ranheim fikk gå opp i 1-0 også.  Mens en spiller ble skadet og byttet ut så var Ranheim lure og spilte et frispark inn bak AaFK forsvaret som ikke hang med på hva som skjedde, og det ble en enkel sak for angriperen å score alene med AaFK sin målvakt. AaFK presset på for utligning, men som så ofte skjer når et lag presser for scoring, så scorer motstanderen flere. Da dommeren blåste av kampen for siste gang i turneringen hadde Ranheim vunnet også denne kampen 2-0. 

Vi er likevel kjempefornøyde med egen innsats. Vi tok sportslige steg som vi ikke trodde var mulig da vi startet opp i 2018 og spilte vår første turnering, hvor vi kun scoret to mål totalt. Som lag er vi kjempestolte over hvordan vi opptrer og representerer klubben vår, og vi gjør det på vår måte. Tusen takk til Kristiansund BK for en fantastisk og vel gjennomført regionsturnering for Gatelag.

 

Annonse fra Obos-ligaen: