Hva er Gatelaget?

AaFKs gatelag er et samarbeidsprosjekt mellom Fotballstiftelsen, Psykisk helse og rustiltak i Ålesund kommune og Aalesunds Fotballklubb.

Annonse:

Gatelagene i dette prosjektet er et lavterskeltilbud for alle som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus og eller psyksisk helse. Med mål om et bedre liv som vektlegger begrepene Modighet, respekt, felleskap og glede. Tilbudet er rusfritt. 

Gatelagene tilbyr målgruppen fysisk aktivitet, samt skaper en arena for sosiale utvkiling, mangfold og integrering. Gatelagene er forankret i fotballklubber i primært de to øverste divisjonene på dame- og herresiden, som i tillegg til sin vanlige aktivitet driver, eller ønsker å drive fotballag for denne målgruppen. 

AaFK startet opp sitt gatelag i september 2018 og har siden den gang hatt mange treningstimer. 

- Vi trener to dager i uka, onsdager og fredager. Spillerne er på stadion fra kl 12 til 14 hvor vi starter med felles lunsj før trening, sier trener Per Gidlund. - De får bruke fasilitetene som er her, og kommer tett på klubben. Mange av dem følger A-laget tett og synes det er ordentlig stas. 

Den faste kjernen består av mellom åtte og ti spillere. Foreløpig er det kun menn som er med, men invitasjonen er også til kvinner som ønsker å delta. Det er ingen tvil om at spillerne har godt utbytte, og tilbakemeldingene er positive. Mange har tatt steget fysisk og fått en bedre følelse etter øktene. Dette er et godt tilbud som også i tiden framover vil være tilgjengelig. 

- Vi har et godt samarbeid med Ålesund kommune, og flere kommer i kontakt med oss via dem. Det er også mulig å få mer informasjon om tilbudet ved å ta direkte kontakt med AaFK, avslutter Per.

Trening på Color Line Stadion
Trening på Color Line Stadion

Treningstider:

Onsdag kl. 12.00 lunsj – Trening starter kl. 13.00
Fredag kl. 12.00 lunsj – Trening starter kl. 13.00

Du får delta på:

•    Trening to ganger i uken
•    Felles lunsj begge dagene
•    Du får låne det du trenger av treningsutstyr
•    Kamper mot andre gatelag i regionen
•    Nasjonal turnering to ganger i året
•    Fysisk og teknisk trening
•    Mulighet til ulike kurs som gjennomføres av Fotballstiftelsen
•    Møter for å planlegge strategi og målsetning, og for å skape samhold og garderobekultur for laget

Høres dette spennende ut? Møt opp eller ta kontakt med:

Per Gidlund (Hovedtrener)

Hans Perry Silseth
Tlf: 70 16 22 95 - Mobil: 91 10 70 85

Se også www.fotballstiftelsen.no

Annonse fra Obos-ligaen: