Tråkket til for tangotrøyene

Erling Bjørdal er ikke helt som andre AaFK-supportere.

Annonse:

Foto: Privat

I tangofarget fotballdrakt, sykkeltights og med fargerik hjelm godt plassert på hodet startet Erling Svein Bjørdals lange ferd fra Ålesund til Strømmen torsdag morgen. Bare minutter før sola sto opp over Sunnmørsalpene og farget himmelen i stolt oransje og blå var han parat på sykkelsetet. Med kona som følgesvenn, dog komfortabelt plassert bak rattet i følgebil, la sprekingen ut på en tur som inkluderte motbakker, motvind og mye regn. Total lengde: 540 kilometer.

Hvorfor ikke sitte i passasjersetet ved siden av sin viv? Ville ikke det vært langt mer behagelig? Nippe til en kaffe og høre AaFK-låter over anlegget? Bytte på å kjøre? Strekke på beina på Dombås? Så var det dette med veddemål da. Som han tapte. På Mallorca i fjor. Det var svogerne som var helt sikre på at AaFK kom til å rykke ned. Erling var uenig. Nedrykket kom, og for tapt veddemål måtte han sykle fra Ålesund til Strømmen, hvor AaFK i dag spiller årets siste seriekamp.

- Jeg har syklet litt før, men det er første gang jeg har syklet så langt tre dager på rad. Jeg har vært med på et ritt i Sverige som gikk over 30 mil, men det var kun én dag og sammen med 20.000 andre. Da kan man få litt drahjelp, men disse dagene fra Ålesund til Strømmen har jeg vært helt alene. Jeg er godt sliten for å si det sånn, sier han når aafk.no ringer søndag morgen.

Erling fikk en knallhard start på turen. Fra Ålesund til Dombås la han bak seg totalt 2100 høydemeter.

- I tillegg var det så mye motvind at det å sykle på flata også føltes som å kjempe i motbakke, legger han til, men slår fast at det aldri var noe tema å gi seg.

Erling kom fram til lørdag kveld. Han har fått en god natts søvn, men kroppen er ikke slik den var før turen. Nå gjenstår kun én etappe, fra hotellet til Strømmen stadion. Har han krefter igjen til å heie fram Sunnmøres stolthet?

- Ja, det har jeg, men det regner voldsomt her nede. Selv om det kun tar et drøyt kvarter å sykle fra hotellet til stadion, så vurderer jeg andre transportmidler. Regnklærne er fulle av vann og drit etter at jeg i går syklet 13,4 mil i regnvær. Dessuten syklet jeg forbi stadion i går, så jeg føler jeg har holdt ord, mener han.

Starten gikk fra Larsgården tidlig torsdag morgen. 540 kilometer senere kom Erling fram til Strømmen lørdag kveld.
Starten gikk fra Larsgården tidlig torsdag morgen. 540 kilometer senere kom Erling fram til Strømmen lørdag kveld.


Han er spent foran AaFKs kamp mot Strømmen, og håper på at det skal gå veien.

- Jeg vet ikke hva jeg tror, men jeg har i alle fall håp. Jeg satser på at Bohinen har motivert spillerne til å vinne, og så får vi håpe på hjelp i de andre kampene, sier hardhausen.

En ting er han i alle fall sikker på, og det er at han skal sitte på i bilen når han og kona vender snutene mot Ålesund etter kampen.

Annonse fra Eliteserien: