Før kampen: Strømmen - Aalesund

Rykker vi direkte opp eller blir det kvalik?

Annonse:

Så er den her, siste serierunde. Ingenting er avgjort. Spenningen er til å ta og føle på, og blikkene rettes mot tre arenaer. I Florø det nedrykksklare Florø mot opprykksjagende Mjøndalen. I Stavanger er det toppkamp mellom serieleder Viking og et Kongsvinger som er lystne på å knipe en kvalifiseringsplass. AaFK, i utfordrerposisjon, reiser til Strømmen. Der venter et et hjemmelag i god form.

Foto: Srdan Mudrinic

Viking topper tabellen med 58 poeng. Mjøndalen ligger ett poeng bak med sine 57. Aalesund har du 56. For AaFKs del kan sesongen ende med enten 1., 2. eller 3. plass. For å greie direkte opprykk er tangotrøyene avhengige av at enten Viking eller Mjøndalen avgir poeng.

La oss se på Strømmen, laget som vi møtte på fotballens festdag 16. mai. Vi var storfavoritten, men de grå og røde tok med seg et sterkt bortepoeng etter 2-2 på Color Line Stadion. I forkant av søndagens oppgjør er Strømmen i god form. Det viste de også i forrige runde, da Åsane ble nedsablet med 0-5 i Bergen. Da noterte lagets toppscorer Sindre Mauritz-Hansen seg for to mål. Han er nå oppe i 17 mål denne sesongen, og er naturligvis en nøkkelspiller for Strømmen. Søndagens motstander for våre gutter har fem kamper uten tap, og på hjemmebane har det virkelig godt veien for laget som ligger på 11. plass. De siste fem hjemmekampene er vunnet, deriblant mot lag som Ull/Kisa og Sogndal.

AaFK fikk en etterlengtet opptur forrige søndag, og tar med seg selvtillit inn mot den viktige kampen søndag. 4-0 over Levanger etter mål av Holmbert Fridjonsson og Pape Habib Gueye var ikke et mål for lite. Tangotrøyene skapte flere målsjanser, og burde kanskje vunnet enda mer.

Mot Levanger stilte Aalesund slik:

Lie - Ramsteijn, Grønner, Lie - Tkalcic, Thrandarson (Hauge 78.), Carlsen, Fet (Karlsbakk 86.), Hatlehol - Gueye, Fridjonsson (Agdestein 75.)

Til oppgjøret mot Strømmen er Erikson Spinola Lima, best kjent som Nenass, tilbake etter karantene.

Strømmen stilte med dette laget i forrige rundes storseier mot Åsane:

Thomas - Bjørkkjær, Blårud, Jahr, Grodås - Ezeh (Achrifi 80.) - Vestvatn, Dieserud (Ness 79.) - Mauritz-Hansen - Tveter, Ebiye (Sildnes 70.)

Det blir som nevnt en spennende avslutning på seriespillet. På VIP-en på Color Line Stadion kan du få med deg oppgjøret mellom Aalesund og Strømmen søndag. VIP-en åpner klokka 12.30. Kampen starter klokka 13.00.

Slik ser den ut, den siste runden i årets OBOS-liga:

Strømmen - Aalesund
Florø - Mjøndalen
Viking - Kongsvinger
Jerv - Tromsdalen
Levanger - Sandnes Ulf
Nest-Sotra - Åsane
HamKam - Ull/Kisa
Sogndal - Notodden

Vi kommer tilbake med intervju av trenere og spillere.

Annonse fra Eliteserien: