17_Medvind_HåkonLongvaHaram

Innenfor eller utenfor?

Vi starter en ny serie der ansatte i klubben vil skrive blogg om ting som opptar dem i arbeidshverdagen. Først ute er tidligere arrangementssjef og nå samfunnsansvarlig, Kristin Herje Nørve.

Annonse:

Foto: Håkon Haram Longva

Nå som Sven Giske er på plass som arrangementsansvarlig skal jeg rette mer av mitt fokus på AaFK Samfunn. Det gleder jeg meg veldig til, for det er litt av en ære å få ansvaret for AaFK sitt samfunnsarbeid!

I AaFK Samfunn har vi fokus på inkludering, samhold og respekt, eller FNs Bærekraftsmål om du vil. 

INKLUDERING: Et av hovedteamene på The North West var inkludering.
INKLUDERING: Et av hovedteamene på The North West var inkludering.

Noe av det første jeg deltok på som samfunnsansvarlig var The North West og «Innenfor eller utenfor». Et tema som treffer meg midt i hjertet. Hvorfor er det slik at noen er «utenfor» mens andre er «innenfor»?

Gjennom disse dagene utvidet jeg perspektivet mitt for hvorfor det er slik. En ting er sikkert, og det er at vi må ta grep. Hver og en av oss kan hjelpe noen til å komme «innenfor». Vi trenger ikke vente på et stort apparat. I skolen kaller vi det utestenging. Hvorfor er det plutselig «greit» at det skjer når vi er voksne?

Så hvordan kan AaFK bruke fotballen som utgangspunkt for å forebygge utenforskap? 

Vi er i gang og har både Medvind og Gatelaget som konkrete prosjekter. Hver hjemmekamp er også en arena for å møte andre, engasjere seg i dagens kamp og kanskje diskutere situasjonen som skjedde rett før pause. Du har også muligheten til å komme enda tettere på klubben og menneskene rundt, som frivillig. Da får du oppgaver som tilpasses deg og du blir en del av et fantastisk fellesskap. 

Med fotballen som utgangspunkt gjør vi noe sammen🧡💙

Kristin Herje Nørve

Annonse fra Obos-ligaen: