Medvind

Brisk, Sparebanken Møre og AaFK startet i 2021 prosjektet Medvind, for å hjelpe unge som ikke er i jobb eller utdanning. Medvind er for deg som er mellom 18 og 30 år.

Annonse:

All foto: Håkon Haram, SMP Brand Studio.

Medvind er for deg som er mellom 18-30 år, og ikke er i jobb eller under utdanning.

Du må ha et ønske om å komme i arbeid og ikke ha tilbud om offentlige arbeidsrettede tiltak. Varighet er inntil 2 år og det er kostnadsfritt å delta. Målet vårt er at alle som deltar i Medvind skal få fast jobb.

Vi holder til på Sparebanken Møre Arena i Ålesund. Her vil du bli en del av et sosialt og faglig fellesskap sammen med andre unge voksne. I første fase vi du få opplæring og arbeidsoppgaver som passer for deg i samarbeid med Color Line Stadion og AaFK, Sparebanken Møre Arena og Momentium.

Vi har også et sosialt tilbud som f.eks. padeltennis, bading, turer og bedriftsbesøk. Når du er klar for neste steg kan du fortsette utviklingen hos en ekstern bedrift, eller vi hjelper deg med å søke fast jobb eller utdanning.

15_Medvind_HåkonLongvaHaram
Sammen blir vi sterkere for å kunne hjelpe flere.

AaFK ønsker å bruke vår posisjon til å være med på å utgjøre en forskjell for denne gruppen.

– AaFK ønsker å hjelpe de som står utenfor. Vi mener at Medvind kan være med på å endre hverdagen for mange, sier Samfunnsansvarlig Kristin Herje Nørve.

Deltagerne må ha et ønske om å komme i arbeid og ikke ha tilbud om offentlige arbeidsrettede tiltak. Varighet er inntil to år og det er kostnadsfritt å delta.

BRISK som har flere tiårs-erfaring med å få mennesker ut i arbeid, har ansvaret for prosjektet med karriereveiledning, kvalifisering og oppfølging av de unge og oppfølging av arbeidsgivere som vil være med og gi de unge en jobb i sin bedrift. 

16_Medvind_HåkonLongvaHaram
Linda Strømmen fra Sparebanken Møre ser frem til å være en del av Medvind.

– For oss i Sparebanken Møre er dette et samfunnsnyttig og hjertevarmt prosjekt som treffer ei sårbar gruppe i samfunnet. I likhet med AaFK og BRISK har vi et sterkt ønske om å bidra positivt til samfunnet og skape et godt og trygt sted å leve og bo for alle, og da må vi få med de som faller utenfor, sier Linda Strømmen, banksjef for handel og tjenesteytende næring.

Tenker du at dette kan være noe for deg eller noen du kjenner? Les mer her.

Nysgjerrig på Medvind? Bruk 2 minutter og 40 sekunder på å bli mer kjent med prosjektet. Ser du ikke videoen kan du se den her.

Video fra lasering av Medvind:


Annonse fra Obos-ligaen: