Alex

I jobb med Medvind

Alex er en av de mange deltagerne i Medvind som har kommet ut i arbeid. Les hva han svarte på spørsmålene vi stilte om hans tid i Medvind, og hva Medvind bidro med for at han har lykkes.

Annonse:

1. Hvordan kom du først i kontakt med dette prosjektet, og hva fikk deg til å bli med? Kan du fortelle meg litt om din erfaring med prosjektet Medvind?

-Etter at foreldrene mine tipset meg om en artikkel de hadde lest i avisa, om et prosjekt som heter Medvind. Søkte jeg meg inn og fikk plass som deltager i februar 2022, og siden har jeg vært en del av Medvind. Gjennom min tid der har jeg fått utvikle meg til å bli klar for arbeidslivet. Det har i prosessen gitt meg rutine i hverdagen, jeg har måttet stå opp tidlig på morgenen, og ikke minst har det gitt meg muligheten til å bli en sosial person.

2. Kan du fortelle hva Medvind er, og hva de hjelper unge voksne med?

-Medvind er et prosjekt for unge voksne mellom 18 og 30 år, som skal hjelpe unge voksne som meg selv, få en mer meningsfull hverdag, og hjelpe oss på veien mot arbeidslivet. Kanskje for aller første gang.

3. Hvordan har opplevelsen av å være en del av Medvind påvirket din personlige utvikling? Har du merket endringer i deg selv siden du startet i prosjektet?

-Jeg startet nok med litt mangel på motivasjon, men dette endret seg fort. Jeg så mange av deltagerne gå ut i arbeid, mens jeg ikke var klar selv. Dette gjorde ingenting, jeg måtte bedre min helsemessige situasjon først, før jeg begynte å jobbe for å nå målet om å komme i lønnet arbeid. Dette fikk jeg støtte fra Medvind til å gjøre. Det ble på mine premisser og jeg fikk den tålmodigheten jeg trengte. Dette gjorde at omveltingen av å begynne i arbeidslivet ikke ble så stor og utfordrende.

4. Av de som jobber i Medvind har jeg fått høre at du utviklet deg til å bli en ledertype blant deltagerne i Medvind. Hvilke oppgaver, tok du på deg i denne rollen?

-Jeg tok meg av nye deltagere, viste de rundt på de forskjellige arbeidstreningsprosjektene som Medvind driver med og veiledet de fra en deltagers perspektiv. Jeg synes det er smigrende at dette er noe de som jobber i Medvind har lagt merke til.

5. Du nevner du har utviklet deg sosialt i din tid i Medvind, kan du utdype dette litt?

-Den sosiale biten har vært noe av det viktigste jeg har fått med meg fra min tid i Medvind. Jeg har fått venner der som jeg nå henger med på fritiden. Vi møtes for å spille, se film og slikt som venner gjør. Vi reiste nettopp til Kristiansund på det jeg vil kalle en harrytur. Det var kjempekjekt.

6. Bidrar Medvind deltagerne med noe utenom å jobb-formidling?

-Ja de hjelper oss med å skrive en god CV, jobbsøknader, og vi får trening i å gå på jobbintervju. Dessuten har de hjulpet meg med teoriøving til førerkort. Noen har også fått tatt trucklappen i sin tid i Medvind.

7. Hva heter bedriften hvor du har fått stilling, hva gjør du i denne bedriften og trives du?

-Jeg jobber i Trafikkservice som trafikkdirigent. Der dirigerer vi trafikk, kjører ledebil og når det er lite trafikk så hjelper vi til på arbeidsstedet med diverse oppgaver. Jeg trives veldig godt i jobben. Det har gitt meg følelsen av å ha en enda mer meningsfull hverdag, og tjene sine egne penger gir meg mestringsfølelse.

8. Kan du fortelle leserne litt om hva du opplever som de mest verdifulle erfaringene du har gjort deg som deltager i Medvind?

-Jeg vil si til en fremtidig deltager: -Fokuser på hva du trenger, før du haster med å komme deg ut i arbeidslivet. Bruk tiden godt, og bruk for all del støtte-nettet til Medvind. Da vil du være best rustet når det er din tid til å starte i jobb eller jobbtrening i en bedrift.

Nysgjerrig på Medvind? Bruk 2 minutter og 40 sekunder på å bli mer kjent med prosjektet. Ser du ikke videoen kan du se den her.

 

Annonse fra Obos-ligaen: