Endelig!

Før kampen: Aalesund - Molde.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Seriestart, Eliteserien
Tirsdag 16. juni klokka 18.00
Color Line Stadion
Her vises kampen: TVNorge og Dplay


Dette har vi ventet på

Det nærmer seg nå. Virkelig! Slaget om Møre og Romsdal i den aller første serierunden er virkelig en godbit. Vi plukket av dem alle rosebladene i cupen i fjor. Den knusende 4-0-seieren over fjorårets seriemestere smakte fugl.

Daniel Leo Gretarsson, David Kristjan Olafsson og Izunna Uzochukwu i oppvarming før fjorårets kalasseier mot Molde. Foto: Bildbyrån.
Daniel Leo Gretarsson, David Kristjan Olafsson og Izunna Uzochukwu i oppvarming før fjorårets kalasseier mot Molde. Foto: Bildbyrån.

Det har vært et merkelig halvår. Det globale virusutbruddet har fått konsekvenser på mange områder. Eliteserien skulle egentlig sparkes i gang i starten av april, og nå snakker vi midten av juni. Den seneste seriestarten i norsk fotballs historie er et faktum. Nå er vi heldigvis her, og spillerne gleder seg som små barn. Iveren etter å løpe ut på Color Line Stadion er enorm. Det gjelder sannsynligvis også for Molde-spillerne.

Det slippes inn 200 publikummere til denne kampen.
Hvordan fordelingen av billetter blir, har vi klart for oss mandag.


Målrikt for Molde

Både hjemme- og bortelaget har testet formen inn mot den første tellende kampen i 2020. AaFK gikk på et 1-0-tap mot Sogndal på Fosshaugane. Molde har spilt tre kamper den siste tida, der det i alle fall ikke har vært målfattig. To seire og ett tap er fasiten etter den lange coronapausen:

1-2-tap for Sogndal.
4-2-seier mot Kristiansund.
3-2-seier mot Brann.

Det må også nevnes at tirsdagens kamphaner møttes tilbake i februar. Da vant Molde 5-2 over Aalesund på Aker stadion.

Skadesituasjonen

AaFK stiller med mange av sine nøkkelspillere friske og klare til fylkesderbyet. Likevel er det tvil rundt noen av våre barske soldater. Jordon Mutch haltet av treningsfeltet torsdag, og i tillegg er Peter Orry Larsen usikker. En som definitivt er ute, er Torbjørn Agdestein. Spissen mister dessverre hele sesongen grunnet en kneskade. Nenass er også ute, estimert i fire til seks uker.

AaFK må klare seg uten Torbjørn Agdestein denne sesongen. Foto: Bildbyrån.
AaFK må klare seg uten Torbjørn Agdestein denne sesongen. Foto: Bildbyrån.

Moldes skadeproblemer er potensielt store foran sesongpremieren. Forsvarsspiller Kristoffer Haraldseid er ute i lang tid på grunn av en alvorlig kneskade. Lørdag måtte både John Kitolano, Martin Bjørnbak og Martin Ove Roseth stå over treningsøkta. For Vegard Forren, som nå er i Brann, er det ikke hentet inn en erstatter. Det kan med andre ord bli en liten hodepine for trener Erling Moe å finne ut av hvem som skal ta stopper- og backplassene.

Runden

Tirsdag 16. juni klokka 18.00:

Aalesund - Molde
Rosenborg - Kristiansund
Stabæk - Mjøndalen
Viking - Bodø/Glimt
Odd - Sandefjord

Tirsdag 16. juni klokka 20.30:

Sarpsborg 08 - Vålerenga

Onsdag 17. juni klokka 18.00:

Start - Strømsgodset

Onsdag 17. juni klokka 20.30:

Haugesund - Brann

Annonse fra Eliteserien: