- En klubb med stort potensial

AaFKs nye midtstopper gleder seg til å kle seg i oransje.

Annonse:

Daan Klinkenberg er tangotrøyenes første signering i forkant av 2020-sesongen. Den 186 centimeter høye 23-åringen fra landsbyen Beinsdorp i treskolandet Nederland flyr om få dager distansen Schiphol - Vigra. Allerede kommende mandag, to dager før oppkjøringen starter, skal han og kjæresten være på plass i Ålesund.

- Da får vi litt tid på oss til å bli kjent med nye omgivelser, forteller Daan på telefon fra Nederland, og forteller at paret er på utkikk etter leilighet.

Forrige helg var han innom Color Line Stadion og hilste på flere i klubben, deriblant sportslig leder Bjørn Erik Melland.

- Han gjorde alt han kunne for at jeg skulle trives, og tok meg også med for å se på utsikten fra byfjellet, sier Daan, og legger ikke skjul på at han ble imponert over det han fikk se.

Nå håper han selv å imponere, men også utvikle seg som fotballspiller. Han har allerde hatt en lang prat med AaFKs assistenttrener Andrea Loberto om utviklingsmuligheter, hva som blir viktig å jobbe med videre og hvilke planer klubben har for ham.

Daan Klinkenberg her sammen med samboeren som også flytter til Ålesund.
Daan Klinkenberg her sammen med samboeren som også flytter til Ålesund.

Stopperen kommer fra det finske topplaget Inter Turku. Han kaller overgangen til Aalesund og norsk fotball et steg opp, og tror AaFK kan hevde seg på øverste nivå. Lysluggen har fått med seg de sterke resultatene fra 2019-sesongen, blant annet triumfene mot Molde og Rosenborg i cupen.

- AaFK er en klubb med stort potensial. Den virker godt organisert, har en fin stadion og gode fasiliteter. Jeg har en følelse av at dette er et riktig steg for meg. For meg handler det nå om å jobbe hardt og hjelpe klubben i sesongen som kommer, sier Daan.

Annonse fra Obos-ligaen: