- En duo vi forventer mye av

To spennende unggutter har signert proffkontrakt.

Annonse:

Det er en sann glede å annonsere at de to midtstopperne Stian Aarønes Holte (18) og Nikolai Hopland (16) har skrevet proffkontrakt med Aalesunds Fotballklubb.

- Å signere kontrakt med to nye spennende unge spillere er en gledens dag for oss i AaFK, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Han beskriver Nikolai og Stian som to vidt forskjellige spillertyper i samme posisjon.

- Begge har trent med A-laget over tid og har tatt nivået og utviklet seg godt gjennom perioden. Nikolai har alltid vært langt framme i sitt årskull. Han er god med ball og tar stadig steg i den defensive biten av spillet sitt. Stian er en som aldri har vært fremst i sitt kull, men med en imponerende innstilling til trening og utvikling, og med sine 199 centimeter, er han en utrolig spennende spiller for fremtiden, sier Bjørn Erik.

Klubbens sportslige leder sier at Nikolai og Stian kommer til å ta nye steg, og at de forhåpentligvis vil være med på å prege AaFK i mange år framover.

- Det er også på sin plass å trekke fram moderklubbene til disse spillerne, samt vårt eget akademi, sier Bjørn Erik.

Sportsklubben Herd leverer nok en spiller, Stian, som gjør seg fortjent til profesjonell kontrakt med AaFK. Nikolai er ekte Guard-gutt og får nå sin arbeidsplass på «berget» Guard har hatt tilhold på i titalls år.

- Det er jo fantastisk! Så må jeg berømme våre ansatte i akademiet som jobber utrettelig og målrettet for å foredle disse spennende emnene som kommer til klubben fra klubbene rundt oss på Sunnmøre, lyder det fra en svært fornøyd sportslig leder.

Hovedtrener Lars Arne Nilsen mener at det er veldig kjekt og veldig fortjent med A-kontrakt til Nikolai og Stian.

- Begge to har trent med A-laget i vinter. De er flotte typer, begge to. Niko har tatt store steg og har hatt veldig fin framgang den siste tida. Han har spilt mange internkamper og også flere A-kamper. Han fikk sin manndomsprøve mot KBK i går og besto med glans. Stian har også hatt fin framgang i vinter. Han har sin spisskompetanse i boksspillet og er rolig med ball. Seriøs og hardtarbeidende. Han spilte hele kampen mot Sogndal og var med på å holde målet rent i 90 minutter. I disse to guttene har vi i AaFK en veldig spennende duo som vi forventer mye av. Klapp på skuldra til vårt akademi. Det gror godt i AaFK nå, sier Lars Arne.

Vi i Aalesunds Fotballklubb gratulerer de to unge gutta med proffkontrakt!

 

Annonse fra Obos-ligaen: