- En drøm!

Stian Aarønes Holte har skrevet proffkontrakt med AaFK.

Annonse:

Aalesunds Fotballklubb og stoppertalentet Stian Aarønes Holte er enige om en proffkontrakt som strekker seg ut sommeren 2023.

Det er veldig artig. Det har vært en liten drøm siden jeg var liten. Det er AaFK som er klubben min, og det er her jeg alltid har hatt et ønske om å spille, forteller Stian, sønn av tidligere landslagsspiller og VM-vinner Ann Kristin Aarønes, som har en årrekke bak seg som ansatt i Aalesunds Fotballklubb. Også far Ronny Holte har lang erfaring som trener i sunnmørsfotballen, blant annet i AaFK.

- De har hjulpet meg veldig mye. Det har vært mye fotball gjennom oppveksten, og jeg er heldig som har to foreldre som er fotballfaglig veldig sterke. Jeg har vært mye på fotballbana opp gjennom, og jeg har vært på Color Line Stadion noen timer gjennom oppveksten, ja. Det blir veldig kjekt å nå kunne bli en enda større del av det, sier Stian.

Midtstopperen kom til Aalesund som 15-åring etter å ha blitt flasket opp i Sportsklubben Herd. AaFK-spilleren har bare gode ord å si om moderklubben.

- Herd skal ha all ære for både min og Kristoffer Strand Ødvens utvkling. Vi er de to ferskeste eksemplene på Herd-spillere som har tatt steget opp på AaFKs A-lag, og jeg er sikker på at det kommer til å bli flere. Den jobben Thomas Pedersen og Eirik Hoseth har gjort med både morgentreninger og akademiet er strålende, og det arbeidet videreføres. I Herd er det mange dyktige trenere, og jeg er helt sikker på at flere Herd-produkter følger meg og Kristoffer, lyder det fra unge Aarønes Holte.

Han har brukt tida i Aalesund veldig godt, og retter en stor takk til trenerduoen Tor Hogne Aarøy og Amund Skiri.

- De har vært utrolig viktige for meg, både i fjor og under årets preseason. De har tatt meg gjennom mye ekstratrening og kampgjennomganger på video. Det har vært veldig viktig, sier en takknemlig Stian.

Sammen med flere unggutter har 18-åringen denne vinteren og våren trent med A-laget, spilt internkamper og fått sjansen i treningskamper. Stian forteller at han er veldig glad for at Lars Arne Nilsen har stor tro på de unge.

- Mange trenere er veldig flinke til å prate om at de skal bruke unge spillere, noe annet å gjøre det. Det gir selvfølgelig motivasjon å bli satset på, sier han.

Lars Arne og de andre i apparatet rundt A-laget har vært tett på Stian. Utviklingen har vært god under LAN og kompani, og Stian vet hva han skal jobbe med for å fortsette den gode utviklingen. Å dyrke høyden (199 centimeter) og duellkraften blir viktig for ham.

Nå ser han fram til mer utvikling.

- Det er kanskje et kjedelig svar, men målet for 2021 blir å utvikle meg enda mer. Det er litt fysiske ting som må på plass. Selvfølgelig hadde det vært kjekt å få debuten i en obligatorisk kamp, men fokuset må bli å best mulig, sier han.

- Stian har hatt en fin framgang. Han har sin spisskompetanse i boksspillet og er rolig med ball. Seriøs og hardtarbeidende, lyder beskrivelsen av Stian fra hovedtrener Lars Arne Nilsen, som kaller stopperen en spennende spiller som AaFK forhåpentligvis vil få mye glede av.

Annonse fra Obos-ligaen: