- Hadde ikke trodd det skulle skje nå

16 år gamle Nikolai Hopland har imponert stort på A-laget.

Annonse:

Midtstopperen, med fortid i Guard og Rollon, har fått proffkontrakt med AaFK. Denne har en varighet til 31. juli 2023.



Dagen etter storseieren mot Kristiansund, hvor unggutten spilte 72 minutter, kan vi med glede annonsere at stoppertalentet føyer seg inn i rekken av spennende lokale gutter som får proffkontrakt med klubben.

-  Jeg fikk beskjeden for to uker siden i et møte med Bjørn Erik Melland. Det er selvfølgelig veldig stort og noe jeg har drømt om lenge, men jeg hadde ikke trodd at det skulle skje allerede nå, forteller Nikolai.

Han har trent med A-laget i flere måneder, og både mot Stjørdals-Blink og Kristiansund startet han i tospann med Jonas Grønner i AaFKs midtforsvar. Tenåringen har imponert med en ro og spilleforståelse som hører hjemme på seniornivå.

 -  Jeg har fått trent en stund med A-laget, og jeg føler at jeg har tatt nivået. Likevel er jeg litt overrasket over at tilbudet kom, sier unggutten ydmykt.

Han startet karrieren i Sportsklubben Guard, og fra starten av spilte han med gutter som var ett år eldre.

- Jeg vil takke Guard både for den muligheten og for den gode oppfølgingen jeg fikk. Det har betydd mye, sier Nikolai, som i en alder av 10 år ble en del av AaFKs yngres avdeling. Da denne ble avviklet meldte han overgang til Rollon, hvor han fikk god oppfølging over to sesonger før turen gikk tilbake til Aalesund og utviklingsavdelinga. Nå, som 16-åring, står han med proffkontrakt i hånda.

- Det har gått veldig fort, dette Jeg har fått trent med A-laget over en lengre periode, og det har vært veldig verdifullt. Vi er flere unge spillere som har fått være med, og jeg er sikker på at det har vært bra for utviklingen. Vi har tatt nivået raskere og blitt tatt veldig godt imot av både trenere og spillere, forteller han, og trekker blant annet fram kaptein Fredrik Carlsen, midtstopper Jonas Grønner og midtbanespiller Erlend Segberg som viktige støttespillere.

Nå håper Nikolai at han kan entre gressmatta sammen med de mer rutinerte gutta når sesongen kommer.

- Jeg håper å få debuten i en tellende kamp. Jeg håper og tror at det skal være realistisk, sier han.

Hovedtrener Lars Arne Nilsen har latt ham slippe til i to treningskamper, og har mye positivt å si om 16-åringen.

- Nikolai har tatt store steg og har hatt veldig fin framgang den siste tida. Han har spilt mange internkamper og også flere A-kamper. Han fikk sin manndomsprøve mot KBK søndag, og han besto med glans.

 

 

Annonse fra Obos-ligaen: