Solid lagspill gir årets første poeng

Med en ny startoppstilling som inkluderte både Sondre Fet og Lars Veldwijk, og en Bjørn Helge Riise som ble trukket ned på backplass, skulle Tangotrøyene forsøke å få spillet til å sitte.

Etter en litt rufsete start begynte gutta å spille ball. Sånn sett kunne det se ut som om grepene trenerne hadde gjennomført var vellykket. Etter 15 minutter var det nesten for Strømsgodset, men heldigvis ble den siste pasningen slått bak Marcus Pedersen.

Mos scoret for AaFK i 1. omgang. Foto: NTB Scanpix

Så smalt det! Drøye minuttet senere forserte Kirkeskov fram på venstresiden og slo et perfekt innlegg, som Mos enkelt satte i nota. 0-1 til AaFK etter et herlig angrep!

Lars Veldwijk fikk også presentert seg, og holdt på å score etter å ha fått ”ei lang tå” på et innlegg. Da stod det 22 minutter på uret. Etter 23 minutter brøt Mos en Godset-pasning, og kunne storme alene mot keeper Janukiewicz. Dessverre gikk skuddet over mål, men likevel flott forarbeid av en våken Mos!

Like etter hadde Veldwijk nok en sjanse inne i boksen, men skuddet ble for løst. Dette var en svært solid periode av AaFK.

Så fulgte en lang periode av kampen med stillingskrig, uten de store sjansene. Dessverre måtte en solid Oddbjørn Lie ut med skade etter en duell. Daniel Gretarsson ble byttet inn i hans sted.

Helt på tampen av ordinær tid ble en pasning slått ut på Godsets høyreside, i rommet bak Kirkeskov. Vilsvik slo den direkte videre inn foran mål, hvor Tagbajumi enkelt kunne sette inn utligningen. Lagene kunne derfor gå i garderoben med uavgjort resultat, 1-1, etter den suverent beste omgangen AaFK har spilt i årets Eliteserie.

Sammendrag er i bunnen av saka

Andre omgang startet med bra AaFK-spill, men den første store sjansen var det Strømsgodset som fikk. Etter 50 minutter kom Marcus Pedersen gjennom forsvaret, og fyrte i veg et hard skudd, som Andreas reddet på mesterlig vis.

Andreas Lie redder straffesparket fra Marcus Pedersen. Foto: NTB scanpix

Etter 57 minutter fikk Strømsgodset et svært billig straffespark. Marcus Pedersen tok oppstilling på krittmerket og fyrte i veg et skudd, men Andreas Lie reddet også det! Fantastisk av AaFK-keeperen! I denne perioden av kampen etablerte Godset et bra press på AaFK, men forsvaret stod imot.

Edwin Gyasi ble byttet inn for Sondre Fet etter 67 minutter. Rett etter at han kom innpå slo han et innlegg til Fredrik Carlsen, som skjøt like over mål fra distanse.

Tokstad fyrte i veg et langskudd med kvarteret igjen av kampen. Andreas måtte ut i full strekk nok en gang, og viste hvorfor han er førstevalget til trenerne. Vakkert!

Med drøye 10 minutter igjen av kampen ble Lars byttet med en frisk Valmir Berisha.

Vebjørn Hoff holdt AaFK inne i kampen ved å redde med hælen, og like etterpå var det nevnte Valmirs tur til å prøve skuddfoten. Janukiewicz klarte med et nødskrik å slå den til corner. Kampen bølget fram og tilbake med store sjanser begge veger. Strømsgodset hadde flere store muligheter, men heldigvis fant de ikke nettmaskene. Det var mange slitne bein utpå mot slutten, men i aller høyeste grad godkjent av gutta. Kampen var virkelig et langt steg i rett retning, så trenerteamet må ha gjort en fantastisk jobb med laget siden siste kamp.