aafk_godset_simensen

Før kampen: Strømsgodset IF - AaFK

AaFK gjester Marienlyst og Strømsgodset kommende søndag 9. april.

Det har ikke vært den sesongstarten vi ønsket det skulle bli på Color Line Stadion dette året. Etter to kamper står gutta med 0 poeng, og to strake 3-1 tap.

Annonse:

På søndag er AaFK gjester i Drammen når vi skal møte Strømsgodset i det som blir siste kamp i denne tunge, kamptette åpningsuken.

Nok en gang møter AaFK et lag hvor det er veldig jevn statistikk i kampene spilt mot hverandre. AaFk og Godset har møttes hele 24 ganger siden 2003, første året AaFK spilte i øverste divisjon. De møttes også i 1. divisjon i 2004 og 2006.

Det har endt med 13 seire for AaFK og 9 seire til Godset. Selv om det virker jevnt med første øyekast har hele 10 av de 13 seirene til AaFK kommet på Color Line. Godset har 8 av 9 seire hjemme på Marienlyst.

Mos scorer på Marienlyst i 2016. Godset vant 4-2. Foto: Vegard Wivestad Grøtt
Mos scorer på Marienlyst i 2016. Godset vant 4-2. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Det er også svært sjeldent det ender uavgjort mellom lagene. Dette har skjedd ved to anledninger, henholdvis på hver sin arena.

Sist AaFK vant på Marienlyst var i 2008, da de oransje vant 0-1 seier etter mål av Tor Hogne Aarøy i det 61 spillerminuttet.

I 2016 endte Strømsgodset på en 7. plass med 44 poeng i serien. Det var bare to plasser og to poeng over AaFK. Selv om laget fra Drammen endte midt på var de blant Norges beste på eget gress hvor de tapte ved èn anledning.

Tabellplassering i 2016. Kilde: Fotball.no

Strømsgodset var verst i klassen i 2016 når det kom til å omsette avslutninger til mål. De scoret bare ved 29,5%

Les hvor VG har plassert Strømsgodset i årets VG-lupen

I år har Strømsgodset åpnet sesongen relativt ubalansert. De slo FK Haugesund hjemme i første serierunde 3-1, men gikk på en kjempesmell borte mot SK Brann da de tapte 3-0 i Bergen.

AaFK feirer mål mot Godset på Marienlyst i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt
AaFK feirer mål mot Godset på Marienlyst i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Godset spilte kampen mot SK Brann torsdag 6. april. AaFK hadde sin andre kamp i Eliteserien onsdag 5. april, noe som betyr at de oransje har en dag mer å gå på før lagene møtes.

Sist AaFK møtte Strømsgodset endte det med en solid 4-2 seier hjemme på Color Line Stadion i 2016. Det endte forøvrig med samme resultat da AaFK gjestet Marienlyst i fjor. Slik har det vært i mange av oppgjørene mellom klubbene. 

Du kan se statistikken på innbyrdes oppgjør her

Godset har kvittet seg med en god del spillere, men har også hentet inn en del spillere. En av disse er Marco Tagbajumi. 28-åringen noterte seg for to scoringer i 3-1 seieren mot Haugesund i første serierunde.

Kampen mot Strømsgodset kan du se direkte på Eurosport Norge eller Eurosport Player, søndag 9. arpil klokken 20:00. 

Om du skal til Marienlyst for å støtte gutta i vår andre bortekamp for sesongen finner du billett-informasjon ved i trykke her

Annonse fra Obos-ligaen: