430 millioner er samfunnsgevinsten av gatelagssatsingen.

Gatelagssatsingen i Norge har bidratt til langt mer enn en bedre hverdag for deltagerne. En rapport som Oslo Economics har gjort for Fotballstifelsen viser at de økonomiske samfunnsgevinstene er enorme.

Annonse:

AaFK startet opp med sitt gatelag høsten 2018 for personer som har utfordringer med rus og/eller psykiske helse. De har aktivitet hver onsdag og fredag fra 12.00 til 14.00.

En treningsdag for gatelaget starter med lunsj i egne lokaler på Color Line Stadion, før gjengen går i gang med treningen. Denne foregår inne på selve kunstgresset til Color Line Stadion, fra været tillater det om våren og frem til november. Da trekker spillerne inn i Sparebanken Møre Arena og trener der i vinterhalvåret.

AaFK prøver å ha så lite opphold i aktivitet for gatelaget sitt som mulig, og de trener stort sett gjennom hele året.

Siden oppstart har gruppen vokst veldig, og noen av deltagerne som fortsatt deltar, har vært med helt fra starten. AaFK bidrar også med arbeidstrening for de av spillerne som både ønsker dette og føler seg klare for å prøve seg i arbeidslivet.

Foruten treninger reiser laget på flere turneringer i løpet av året. De deltar på den årlige nasjonale turneringen og to regionale turneringer mot lag fra Midt-Norge. I tillegg bidrar gatelaget med sosiale aktiviteter for deltagerne, som for eksempel bowling, padel, avslutninger med matservering og kampbilletter til AaFKs hjemmekamper.

 

Les rapporten fra Oslo Economics her:

https://gatelaget.no/nyheter/gatelagenes-samfunnsgevinst-mer-enn-430-millioner-arlig

Annonse fra Obos-ligaen: