15 år siden sist!

Før kampen: Aalesund - Bryne.

Annonse:

Foto:

Aalesund – Bryne
OBOS-ligaen, runde 1
Color Line Stadion lørdag kl. 15.30

Kampen ser du på Eurosport Norge og Discovery Plus.

Lørdag kommer Bryne til Color Line Stadion for første gang siden 15. oktober 2006. Den kampen endte med 0-2-tap for våre gutter etter at Håvard Sakariassen og Kai Ove Stokkeland fant nettmaskene. Ingen god opplevelse for Dedé Anderson, Gustave Bahoken, Karl Oskar Fjørtoft og de andre Aalesund-spillerne!

10.217 tilskuere var på plass i Sunnmøres storstue den gangen. Lørdag blir det ingen. På grunn av smitteverntiltakene i Ålesund kommune er ikke kampen åpen for publikum. Matchen sendes på de. Åpne kanalen Eurosport Norge, og vi vet at dere med oransje og blå hjerter støtter oss fra godstolen, saccosekken eller sofaen. Så håper vi da, at vi møtes snart igjen!

I 2006 skiltes altså AaFK og Brynes veier. AaFK rykket opp - Bryne ble nummer tre og røk med 1-7 i playoff mot Odd. I årene som fulgte stabiliserte Aalesund seg i øverste divisjon, mens Bryne inntok rollen som middelhavsfarer i 1. divisjon. I 2016 forsvant de fra toppfotballen da de som ett av fire lag rykket ned til 2. divisjon. Etter fire sesonger klarte de i fjor å ta steget tilbake til 1. divisjon.

AaFK møtte Bryne på Kråmyra i 2003. Frode Fagermo med langskudd i en kamp vi vant 2-0. Foto: Svein-Are Tollås
AaFK møtte Bryne på Kråmyra i 2003. Frode Fagermo med langskudd i en kamp vi vant 2-0. Foto: Svein-Are Tollås

Trener Jan Halvor Halvorsen er kjent blant de aller, aller fleste som følger med på norsk fotball. 58-åringen fra Bamble har en fortid som spiller iblant annet Hertha Berlin og Brann, har fem landskamper for Norge, og har de siste 25 årene trent en rekke lag. Det er med ande ord en vakskeekte ringrev Bryne hentet i forkant av 2018-sesonhen. Før seriestart i år har han ledet laget sitt til seier mot både Jerv og Start.

AaFK skal være favoritter hjemme mot Bryne. Tangotrøyene så ikke spesielt gode ut mot Åsane i generalprøven, men vi får håpe det er sannhet i at en dårlig generalprøve resulterer i en utmerket premiere. Laget har uansett vært gode i de foregående kampene. Mot Sogndal, Stjørdals-Blink og Kristiansund kan Aalesund skilte med 8-1 og full pott. Spesielt i storseieren på Nordmøre ble det spilt real tangofotball.

AaFK-trener Lars Arne Nilsen sier i et eget intervju her på aafk.no at han er fornøyd med oppkjøringen. Han merker et godt humør i gruppa og setter stor pris på måten spillerne har omfavnet prosjektet og den nye spillestilen på.

Nå handler det om å omfavne seriestarten. Den nærmer seg med stormskritt, og alle vi i AaFK gledet oss enormt!

Runden:

Samtlige kamper spilles lørdag:

Aalesund – Bryne
15.30

Åsane - Fredrikstad
18.00

HamKam - Stjørdals-Blink
18.00

Jerv – KFUM
18.00

Ranheim – Grorud
18.00

Sogndal - Ull/Kisa
18.00

Strømmen – Raufoss
18.00

Sandnes Ulf – Start
20.00

Annonse fra Obos-ligaen: