- Vil fortsette utviklingen i AaFK

Oscar Solnørdal velger Aalesund foran Rosenborg.

Annonse:

- Det kjennes veldig godt. Jeg ser fram til fine år her, sier Oscar Solnørdal, som er tilbake i AaFK etter opphold i Herd og Rosenborg.

Midtbanespilleren kom til Aalesund i en alder av 11-12 år før han gikk til Herd som guttespiller. Det tok ikke lang tid før Rosenborg fikk øynene opp for midtbanetalentet og hentet ham til bartebyen ved Nidelva. Som 15-åring pakket han bagen, skrev under på en amatørkontrakt med den tradisjonsrike klubben og flyttet alene til Trondheim.

- Tida i Rosenborg har hjulpet meg veldig mye. Bare det å flytte for meg selv var et stort steg. Jeg har utviklet meg veldig mye med hjelp av gode trenere og medspillere, sier Oscar, som jobbet seg oppover i systemet - fra G16-laget til Rosenborg 2, hvor han i fjor leverte en veldig god sesong I PostNord-ligaen.

I tillegg har han vært med på treninger med A-laget og også blitt inkludert i kamptropp. Selv om han hadde mulighet til å signere en ny avtale med RBK valgte han heller å skrive under på en treårskontrakt med Aalesund.

- Jeg tok steg i fjor, og jeg vil gjøre det samme i år. Nå er det ett steg opp, men jeg tror OBOS-ligaen vil passe meg bra. Jeg ønsker å bidra i et spennende AaFK-lag som skal jakte opprykk til Eliteserien. Jeg gleder meg veldig, forteller Oscar.

Kristoffer Ødven og Oscar Solnørdal er to spennende lokale gutter vi kommer til å se mer av i årene som kommer. 
Kristoffer Ødven og Oscar Solnørdal er to spennende lokale gutter vi kommer til å se mer av i årene som kommer. 

Lars Arne Nilsen vil bruke 18-åringen i en midtbanerolle, noe han er godt kjent med. I RBK ble han, nær sagt selvfølgelig, veldig godt kjent med 4-3-3.

Hvilken spillertype er unge Solnørdal?

- Først og fremst en veldig arbeidsvillig spiller som legger ned mange meter. Jeg jobber og løper mye og dekker mye rom defensivt. Offensivt liker jeg å finne rommet. Jeg er rolig med ball, har godt overblikk og ønsker å bidra med målpoeng.

Oscar, som har skrevet under for tre år, har trent med Aalesund i vinter. Han har imponert såpass at Lars Arne Nilsen ville ha ham med i sin stall. En trener som har troa på ham er noe Oscar setter høyt.

- Klubben har troa på meg og vil satse på meg. Det betyr mye. Jeg er veldig stolt over å bli en del av AaFK igjen, avslutter midtbanemannen.


 

Annonse fra Obos-ligaen: