- Viktig å koble ut litt

Spillerne har blitt innvilget noen dager fri siden det er internasjonal dato med landskamper. Og det kommer godt med.

Annonse:

Spillerne fikk fri i går etter treningen og får fire døgn uten å måtte stille på Color Line før neste fellestrening mandag. 

- Det kan være fint med tre-fire dager fra hverandre. Det spørs litt hvordan ting er, for er man i flyten, så vil man bare å kjøre på. Men det har dessverre ikke gått slik vi ønsket i den siste perioden. Og nå handle det om å gjøre seg klar til de syv cupfinalene vi har utover høsten, sier trener Lars Arne Nilsen. 

- De må holde seg i gang fysisk, men det er viktig å koble litt ut og komme seg litt bort. Være litt sammen med venner, gjøre andre ting og komme tilbake med mer energi. Noen klubber gir mer fri, men vi gir dem fire dager, og det føler jeg er maksimalt av det vi kan gjøre nå for å bli klar til høstens kamper, legger han til.

Neste kamp er hjemme mot Viking søndag 2. oktober. Vi har spesialtilbud på billetter, gå inn her og kjøp din din billett.

Familietid

Fotballspillerne er opptatt de fleste helgene fra starten av februar til slutten av november, så ei frihelg har mye å bety. 

- Vi skulle helst spilt og vunnet en kamp, men jeg tror frihelga kan gjøre godt for hodene våre slik vi kan restarte inn mot de syv siste kampene med full giv og at spillerne som er skadet kan komme tilbake. Jeg tror mange setter pris på litt fri nå, sier Torbjørn Kallevåg. 

- Vi har holdt det gående i en ganske lang periode og ikke fått de resultatene vi hadde håpet på, så da passer det med et lite avbrekk. Puste litt ut, hente seg litt inn og få mer energi. Og ikke minst hvile hodene og hente seg inn mentalt. Ikke tenke så mye på fotball og heller ha litt fokus på andre ting, sier Simen Rafn. 

- Det har vært en tung periode og jeg tror det blir bra med noen rolige dager så man kan puste ut og slappe av litt. Så kan vi kan fokusere 100 prosent på kampene når vi kommer tilbake med enda mer energi, sier Nenass.

Familien skal få prioritert for flere av spillerne. Og et nøkkelord går igjen. Energi.

- Vi har veldig fine dager med trening og alt er tilrettelagt for oss. Men vi er opptatt med fotball i de aller fleste helgene i året, så det skal bli veldig godt å få være hjemme med toåringen. Nå kan jeg for en gang skyld stå opp og spise frokost med han, så det gleder jeg meg til. Samboeren skal jobbe i helga og så da blir det jeg og gutten som skal kose oss i lag. Det er veldig kjekt, sier Kallevåg.

- Vi er veldig heldig som får drive med det vi elsker aller mest og holde på med det gjennom hele året. Men det er ikke mange frihelger vi har i løpet av et år. Da får jeg muligheten til å reise hjem og se familien som jeg har ikke sett på en stund. Det kan bidra til å gi mye energi, sier Rafn.

- Det blir godt med en frihelg, for de er det ikke mange av.  Jeg har vært involvert med landslaget i de tidligere pausene i år, så dette kommer til å bli kjærkommet for meg. Jeg skal slappe av, hente positiv energi og bruke litt tid i strykerommet. Det er greit å gi kroppen litt fri for å få mer energi, sier Nenass. 

- Høsten er kul

Rafn ser frem til innspurten hvor de viktige kampene står i kø. 

- Som fotballspiller er det høsten som er det kule. Det er da man må vise hva man er laget av. Det blir flomlys og god stemning, og vi hadde noen veldig gode opplevelser i fjor høst og så vi håper å gjøre det samme i år. 

- En ting er sikkert, vi har et godt lag, så jeg er sikker på at vi kommer til å vinne kamper i høst, sier Nenass. 

Annonse fra Eliteserien: