Vi vil ha flere på kamp!

Klubbene i Eliteserien jobber for å påvirke myndighetene.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Kjære trofaste AaFK-supportere.

Eliteserie-fotballen begynte å rulle 16. juni. Like før seriestarten ble det bestemt at klubbene kunne åpne for 200 tilskuere på sine hjemmekamper. Snart en måned senere er situasjonen uendret, og det er fremdeles opp til myndighetene å bestemme når antallet tilskuere kan økes. AaFK og de andre klubbene i divisjonen jobber for en snarlig økning.

Vi vet at flere av dere har brukt større beløp på sesongkort, og håper at dere fortsatt er tålmodige med oss i ukene framover. Vi skulle jo så gjerne åpnet portene for alle våre supportere til hjemmekampene på Color Line Stadion, men så lenge situasjonen er som den er og beslutningen ligger hos sentrale myndigheter, må vi gjøre det beste ut av det. Vi gjør det vi kan for å påvirke situasjonen, og jobber hver dag for å få flere enn 200 tilskuere inn på Color Line Stadion.

Vi har hatt hjemmekamper mot Molde, Brann og Mjøndalen. Totalt har 600 mennesker vært på tribunene fordelt på disse tre oppgjørene. Vi vil takke alle som har vært på kamp så langt for samarbeidsvilje, engasjement og forståelse for de tiltakene som er gjeldende. Spillergruppa er stolte over å ha dere som supportere og den entusiasmen dere har vist på tribunen. Til tross for at dere har vært få, har spillerne fått med seg livet dere har laget og hvordan dere har heiet dem fram fra det første sparket på lærkula. Hver og en av dere kan være fornøyde med den jobben dere har gjort!

Etter kampen mot Molde uttalte kaptein Fredrik Carlsen følgende til aafk.no:

- Vi diskuterte det nå i morgentimene. Støtten fra publikum var "outstanding". Da Simen banket inn 1-1 tok det jo helt av!

Fredrik Carlsen skrøt av støtten fra publikum etter oppgjøret mot Molde. Foto: Srdan Mudrinic.
Fredrik Carlsen skrøt av støtten fra publikum etter oppgjøret mot Molde. Foto: Srdan Mudrinic.

Også media og NFF er positive. De har trukket fram Aalesunds Fotballklubb sin avvikling av kamparrangement så langt i sesongen, og har skrytt av hvordan supportere, frivillige og ansatte har opptrådd, både med henhold til gjennomføring, ramme og smittevernstiltak.

Vi fortsetter å fordele kampbillletter på samme måte som vi har gjort siden åpningskampen mot Molde, og trekker ut 200 mennesker blant følgende grupperinger; sesongkortholdere, supportergrupperinger med sesongkort, samarbeidspartnere og frivillige.

Vi velger ikke ut på navn, og frikort gjelder IKKE. Alle som får tildelt kampbillett mottar e-post med informasjon det er viktig å lese.

De som har blitt trukket ut til hjemmekampene, vil ikke være med i trekningen til neste hjemmekamp. Dette gjør vi for at så mange som mulig skal få muligheten til å komme på Color Line Stadion.

Situasjonen er uendret. Det tillatte tilskuertallet i Eliteserien er fremdeles 200. Foto: Bildbyrån.
Situasjonen er uendret. Det tillatte tilskuertallet i Eliteserien er fremdeles 200. Foto: Bildbyrån.

Pågangen er fortsatt stor og vi ber om at dere ikke tar kontakt, men avventer eventuell invitasjon. Følg ellers med på aafk.no og AaFK sine kanaler i sosiale medier (Facebook,Twitter og Instagram).

Får du ikke muligheten til å se den kommende kampen mot Bodø/Glimt på stadion, er det fullt mulig å se den via Eurosport Pluss eller Dplay søndag klokka 18.00.

Sportslig hilsen fra alle oss i AaFK.

Annonse fra Eliteserien: