- Vi har fått til mye

Fjorårets vinner av "Sunnmøres ildsjel" har fortsatt sitt gode arbeid for klubben i sitt hjerte.

Annonse:

Foto: Volda TI Fotball

Ildsjeler i de lokale klubbene er det mange av, og disse legger ned enormt med tid og innsats for klubbene sin. Sammen med Coop, Sparebanken Møre og Sunnmøre Fotballkrets ønsker vi i AaFK å løfte fram ildsjelene. Siden 2017 har vi kåret "Sunnmøres ildsjel", og det skal vi gjøre i år også.

I fjor var det John Ove Høydal fra Volda TI Fotball som gikk helt til topps. Mr. Volda, som han ble omtalt som i nominasjonsteksten, har vært primus motor for fotballcup i bygda og hatt en rekke verv i klubben. Anleggsleder, oppmann, styremedlem, svelesteiker og aktiv i prosjektgruppa er bare noen av de mange rollene Høydal har hatt.

Vinner av "Sunnmøres ildsjel 2019", John Ove Høydal. Foto: Ingvild Runde / mre.no/
Vinner av "Sunnmøres ildsjel 2019", John Ove Høydal. Foto: Ingvild Runde / mre.no/

Engasjementet for fotballen i bygda har ikke akkurat avtatt etter at han i fjor høst ble utropt til "Sunnmøres ildsjel 2019".

- I sommer pådro jeg meg tennisalbue, så jeg har litt redusert kapasitet akkurat nå, men det har vært et hektisk og innholdsrikt år, forteller han.

Nominer "Sunnmøres ildsjel 2020"

- Vi har stadige prosjekter på gang, og det har vært en veldig aktiv hverdag. I fjor høst begynte vi på et større prosjekt med en kostnadsramme på 13.5 millioner kroner. Vi har oppgradert hovedbana, restaurert alle garderobene og fått på plass vanningsanlegg. Vi har også lagt nye kloakkrør til klubbhuset og et nytt hus ved anlegget. Vi har fått det veldig fint, forteller John Ove engasjert.

Han vil benytte anledningen til å takke lokalt næringsliv og Volda kommune for fantastisk støtte til prosjektet.

Et av prosjektene på stadion til Volda TI Fotball er vanningsanlegg. Foto: VTI-fotball.no
Et av prosjektene på stadion til Volda TI Fotball er vanningsanlegg. Foto: VTI-fotball.no

52-åringen brenner for Volda TI Fotball, og det med familiens velsignelse. Faktisk er de av samme kaliberet selv. Kona bidrar i stor grad med mangt og meget, den ene sønnen har vært trener for juniorlaget og faren er vaktmester på Volda stadion.

- Far min på 76 år kjører på, og vil nok bidra så lenge han har helse til det. Han har vært aktiv i klubben siden starten av 70-tallet. Det er mange slike ildsjeler i Volda som legger ned mye tid for klubben, sier fjorårets vinner av "Sunnmøres ildsjel".

Nominer "Sunnmøres ildsjel 2020"

Han er klar på at det finnes flere i fotballmiljøet i bygda som fortjener å bli nominert, men også ildsjeler andre steder på Sunnmøre fortjener å bli løftet fram. Å bli nominert til slik en gjev pris er noe han håper flere får oppleve. Selv fikk han nærmest sjokk da han oppdaget at han var blitt plukket ut som én av tre finalister i fjor.

- Jeg visste ikke at jeg var blitt nominert før jeg så på aafk.no at jeg var en av finalistene, forteller han og trekker på smilebånda.

Solveig Storeide, klubbleder i Volda Turn- og Idrottslag sin fotballgruppe hadde sendt inn en flott nominasjonstekst via aafk.no.

- Hun ga meg ikke et eneste hint om det. Det kom veldig overraskende på, og var jo selvfølgelig veldig gledelig, sier John Ove.

Da vinneren skulle utropes på Color Line Stadion i fjor kolliderte den aktuelle kampen med en annen. Voldas herrelag skulle ut i viktig opprykkskamp hjemme mot Kristiansund 2. John Ove måtte prioritere.

- Jeg sendte sønnen min til Color Line Stadion mens jeg selv fulgte Volda i en svært spennende kamp, forteller ildsjela.

Oppgjøret mellom Volda og Kristiansund 2 endte med 3-4 til nordmøringene, men voldingene vant sammenlagt etter et godt utgangspunkt fra det første oppgjøret. Dermed kunne John Ove juble for både opprykk til 3. divisjon og utmerkelsen som "Sunnmøres ildsjel". En perfekt dag!

Det var sønnen som tok imot prisen på vegne av faren til stor applaus fra publikum på Color Line Stadion.

John Ove måtte sende sin sønn for å ta i mot prisen. Foto: Srdan Mudrinic
John Ove måtte sende sin sønn for å ta i mot prisen. Foto: Srdan Mudrinic

Nå håper John Ove på mer jubel på Color Line Stadion, noe det har blitt lite av denne sesongen. Med tidligere Volda-spiller og -trener Lars Arne Nilsen bak roret mener John Ove at AaFK er i de beste hender.

- Det er veldig kjekt at Lars Arne har tatt over som hovedtrener i AaFK. Jeg traff ham forresten på fjellet for ei uke siden. Han fortalte at han gleder seg til fortsettelsen i Aalesund. En likandes kar, Lars Arne. Han har beina godt plantet på jorda og har alltid tid til en prat, slår Mr. Volda fast.

 

Annonse fra Obos-ligaen: