Hvem blir "Sunnmøres ildsjel 2020"?

Kjenner du noen som bør nomineres?

Annonse:

For fjerde året på rad skal vi kåre "Sunnmøres ildsjel". I fjor var det John Ove Høydal fra Volda TI-Fotball som vant. Hvem går helt til topps i år?

Det er DU med på å bestemme, og vi trenger nettopp din hjelp til å finne gode kandidater, noe vi vet at Sunnmørsfotballen har veldig mange av.

Vi er på jakt etter ildsjeler som blør for drakta og som virkelig brenner for sin lokale fotballklubb på Sunnmøre.

Siden 1914, da de første fotballklubbene ble stiftet på Sunnmøre, har ildsjeler med hjerte for fotball og fellesskap lagt ned tusenvis av dugnadstimer. Du finner dem overalt; i byene, på bygdene, ved kysten og innerst i fjordene. Morgen og kveld, sommer som vinter, i solskinn og ruskevær. De mange ildsjelene er motoren i sunnmørsfotballen - garantistene for nystekte vafler med jordbærsyltetøy, strøkne gressbaner og fotballer med akkurat passe mengde luft.

Unge og eldre, kvinner og menn, gamle travere og ferskinger med utømmelig energi tar ofte i et ekstra tak når klubben eller laget trenger det. Disse vil vi løfte fram. I samarbeid med Sunnmøre Fotballkrets, COOP og Sparebanken Møre ønsker vi å hedre en av disse engasjerte personene i form av prisen «Sunnmøres ildsjel 2020».

Vår kaptein Fredrik Carlsen er blant dem som skal velge en vinner. Fredrik har blitt et rutinert medlem av "Sunnmøres ildsjel"-juryen.

- Dette er fjerde gang vi skal få bli bedre kjent med de mange ildsjelene i regionen vår. Dem er det mange av. I nominasjonsprosessen i fjor fikk vi inn veldig gode beskrivelser av ildsjelene som ble nominert, og det er fascinerende å lese hva folk er med på å skape i sitt lokalmiljø. Jeg gleder meg stort til å være med på å plukke ut en verdig vinner også i år, sier han.

Kriteriene for å bli årets ildsjel er:

- Vedkommende gjør/har gjort en solid frivillig innsats for klubben/laget.
- Hun/han er et forbilde for andre i sunnmørsfotballen.
- Hvem som helst kan nominere personer fra egen klubb/lag som kandidat til å bli «Sunnmøres ildsjel 2020».
- Nominasjonen fylles ut via påmeldingsskjema lengre nede i saken fram til 1. november. Det kan nomineres flere personer fra en og samme lag/klubb. 
- Ildsjelen kan ikke være ansatt i klubben/laget.

Slik kåres 2020-vinneren:

- Fram til 1. november kan «Sunnmøres Ildsjel 2020» nomineres. 
- I løpet av uke 45 vil juryen finne tre finalister.
- Fredag 6. november vil juryen presentere tre finalister og avstemning gjennom Facebook og sms starter. 
- Lørdag 22. november, i forbindelse med AaFK - Vålerenga, vil «Sunnmøres ildsjel 2020» bli presentert.

Premier:

- Klubben som «Sunnmøres Ildsjel» representerer vil få kr. 15.000,-  fra Sparebanken Møre og kr. 15.000,- i gavekort fra COOP.
- «Sunnmøres ildsjel 2020» vil få 5.000,- fra Sparebanken Møre og kr. 5.000,- i gavekort fra COOP.
- De to finalistene som ikke blir «Sunnmøres Ildsjel» vil hver få 1.000,- fra Sparebanken Møre og kr. 1.000,- i gavekort fra COOP.

"Sunnmøres ildsjel"-juryen består av: 

Fredrik Carlsen (AaFK)
Lars Ove Valaas-Breivik (COOP)
May Britt Naalsund (Sparebanken Møre)
Bjørn Oskar Haukeberg (Sunnmøres Fotballkrets)

 

Annonse fra Obos-ligaen: