To nye spillere klare

Midtstopper og vingback har signert.

Annonse:

Kristoffer Hay ankommer fra Vålerenga, mens Tega George bytter ut Kjelsås med AaFK.

20 år gamle Kristoffer Hay er en 194 centimeter høy midtstopper som denne sesongen har spilt på utlån i Tromsdalen, der han noterte seg for 22 kamper i OBOS-ligaen. Han har også kamper for Vålerenga 2 i PostNord-ligaen på CV-en. Hovedstadsklubben hentet ham fra Hønefoss sommeren 2016. Nå går veien til Sunnmøre.

- Kristoffer er en fysisk sterk stopper med gode holdninger. Han er treningsvillig, lærevillig og har spilt i et lag som liker å spille seg ut bakfra. Han har gode grunnleggende ferdigheter, og nå skal vi prøve å spisse de ferdighetene i en litt større klubb. Han vil få fine utfordringer her, og gode muligheter til å utvikle seg, forteller Lars Bohinen. AaFK-treneren prøvde å hente stopperen til Sandefjord da han var trener i hvalfangerbyen.

- Vålerengas tiltrekningskraft ble for sterk da. Nå har han fått litt mer hår på brystet, så jeg tenker at dette er det riktige tidspunktet for oss å hente ham hit. Målet mitt er å øke konkurransen på stopperplassene i år, og Kristoffer er perfekt i så måte, forklarer Lars.

Midtstopperen har kamper for det norske G18-landslaget. I november ble han kalt opp i U21-landslagets tropp til kampen mot Tyrkia.

Kristoffer Hay: - Vil inn på laget

22 år gamle Tega George kommer fra Kjelsås. Unggutten viste seg fram for Lars Bohinen på treninger i november. Der overbeviste Tega George såpass at han nå blir å se i oransje og blått.

- Tega George er en dynamisk back/vingback med stor løpsstyrke. Han har bra fart og er god defensivt en mot en. Han har også spennende ferdigheter offensivt, noe vi ønsker å utvikle videre. Han kommer fra nivå tre, men vi mener at han gode forutsetninger til å bli en eliteseriespiller. Men først skal han få ta topp OBOS-liganivå, forteller hovedtrener Lars Bohinen, som har sett Tega både i kamp og på AaFK-treninger.

- Tega er en lærevillig, ydmyk person, men samtidig ambisiøs og utålmodig. Det er en bra kombinasjon, slår Lars fast.

Spilleren flyttet til Norge som 15-åring og ble en del av Vålerengas ungdomsakademi. Han fikk kamper for Vålerenga 2 før han tok turen til Grorud. Der ble han i to sesonger før veien gikk videre til Kjelsås i forkant av denne sesongen.

Tega George: - Det føles deilig.

Begge spillerne har signert kontrakt ut 2020-sesongen.

Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Kristoffer og Tega hjertelig velkomne.

Annonse fra Obos-ligaen: