- Spillerne har vært fantastiske

Hvor enkelt er det egentlig å fokusere på én kamp av gangen?

Annonse:

Foto: Srdan Mudrinic

Det ser lyst ut for AaFK, noe det har gjort over en lang periode. Laget topper OBOS-ligaen med god margin når ni kamper gjenstår. Noen og enhver kunne vært fristet til å lene seg tilbake og ta foten av gasspedalen, men det virker ikke å være tilfellet i AaFK.

- Du kan tenke på to måter. Enten fortsette å gjøre som vi har gjort, ikke gjøre noe annerledes, og beholde fokuset. Eller man kan gjøre noe annet. Spillerne har vært helt fantastiske i forhold til å være med på våre forberedelser og gjøre en skikkelig jobb fra uke til uke. Det er det som teller. Vi har en sulten gjeng her. Akkurat nå har vi Eliteserien på kroken, og da har vi ikke tenkt til å slippe, sier Lars Bohinen etter 4-0-seieren mot Jerv søndag kveld.

Han slår fast at konkurransen om plassene på laget er stor, AaFKs hovedtrener. Å gjøre alle til lags er ikke alltid enkelt, men han understreker at med mange kamper i løpet av en sesong åpner det seg opp muligheter for spillerne til å gripe muligheten. Det gagner også laget.

- Stor konkurranse om plassene på laget driver gruppa på mange måter av seg selv. Det sørger for at vi har kvalitet i hverdagen, og når vi kommer til kampdag, så er folk sultne og vil forsvare plassen sin på laget. Noen vil angripe om plassen. Det er mange ting som henger sammen her, men at det er konkurranse hjelper veldig, slår han fast

K P
1 Aalesund 0 0
2 Bodø/Glimt 0 0
3 Brann 0 0
4 Haugesund 0 0

- Det er viktig at spillerne ser at de får en sjanse om de presterer. Det er nummer én. I tillegg vet de at det kommer mange kamper, og at det kommer sjanser. Det er viktig å holde alle i gang, sier Lars, men forteller også at det er vanskelig å ta ut et lag.

- Det kan oppleves som veldig urettferdig for noen. Det er ikke alltid våre prioriteringer er i tråd med det spillerne ser og ønsker. Det er nok det mest ubehagelige ved dette, det å skuffe spillere. Samtidig er det viktig at vi lar dem slippe til, understreker Lars

S Sandnes Ulf-Aalesund (1-2) 24.08.2019 15:30 Sandnes stadion
S Aalesund-HamKam (5-2) 28.08.2019 18:00 Color Line Stadion
S Aalesund-Jerv (4-0) 01.09.2019 18:00 Color Line Stadion
OBOS-ligaen
Eurosport Player
U Kongsvinger-Aalesund (1-1) 14.09.2019 15:30 Gjemselund 1 kunstgress
S Aalesund-KFUM (2-1) 18.09.2019 18:00 Color Line Stadion

Annonse fra Eliteserien: