Ny målfest på Color Line Stadion

Aalesunds bunnsolide hjemmeform fortsetter.

Tangotrøyene virker uslåelige på Color Line Stadion 2019. Søndag ble Jerv slått. Dermed har AaFK ti strake hjemmeseire i serien.

Aalesund kom til dagens første mulighet, da Fredrik Carlsen etter åtte minutter brant til fra distanse. Kula smalt knallhardt utenfor buret til Øystein Øvretveit.

Det var relativt lite som skjedde i åpningen, men vi fikk med oss et spillerbytte for Jerv etter 11 minutter. Den målfarlige spissen Alexander Dang måtte kaste in håndkleet. Inn kom Ole Marius Håbestad.

Etter 22 minutter kom Aalesund til en avslutning. Daniel Leo Gretarsson plukket opp nedfallsfrukt utenfor sekstenmeterstreken, men islendingen hadde på seg ryggsekk og avsluttet over. Minuttet senere kom David Kristjan Olafsson seg fint fri på kanten. Han slo hardt inn foran mål, men Jerv fikk med nød og neppe beinet lærkula unna.

Etter en noe sjansefattig åpning kom Aalesund igjen til en sjanse. Aron Elis Thrandarson fikk sjansen med topplokket, men headingen gikk utenfor.

Det var fortsatt målløst etter at halvtimen var passert, men temperaturen steg både på og utenfor banen etter en duell mellom Jonas Grønner og bortelagets Anthony Okachi.

AaFK hadde spillet, men av og til kom også Jerv seg fremover med ballen. Like før pause kom innbytter Ola Marius Håbestad i lange klyv. Han fyrte løs fra distanse, men ballen gikk over målet til Andreas Lie.

Det sto 0-0 til pause.

Andre omgangs første sjanse var det Jerv som skapte. Tre minutter etter hvilen tok Anthony Okachi med seg ballen, utfordret og fikk avsluttet - rett på Andreas Lie.

Like etter kom Okachi igjen i begivenhetenes sentrum da han la Daniel Leo Gretarsson i bakken inne i feltet. Niklas Castro smalt ballen i tverrliggeren, men AaFK var på hugget umiddelbart. Torbjørn Agdestein var våken da han styrte et skudd fra David Kristjan Olafsson i mål. 1-0 til hjemmelaget etter 51 minutter!

Aalesund ga seg ikke. To minutter senere lå ballen nok en gang i nettet, og igjen var det Torbjørn som kunne juble for scoring. Han møtte et fint innlegg fra Niklas Castro med hodet, og ballen føk i nettmaskene som et prosjektil.

Etter en liten periode uten farligheter kom Jerv på en kontring 20 minutter før slutt. Innbytter Luke Ferreira tok med seg ballen sentralt i banen, og hadde åpen vei mot mål, men brukte heldigvis for hjemmelaget lang tid. Andreas Lie kastet seg og reddet forsøket fra Jerv-spissen. En annen innbytter, Ole Marius Håbestad, kom til et godt skudd like etterpå, men igjen var Andreas Lie god. Målvakten fikk på elegant vis fingrene på ballen, og slo den ut til corner.

Etter 77 minutter var det en islending som skulle finne nettmaskene. Aalesund kombinerte fint før Niklas Castro slo ballen fint til Aron Elis Thrandarson. Vår nummer 11 takket for pasningen ved å dundre ballen lavt og hardt forbi keeper. 3-0!

Etter to målgivende var det Niklas Castro sin tur til å være sist på ballen. Åtte minutter før slutt tok han med seg kula fremover og dundret den rett i nettet. Festfotball på stadion!

Aalesund - Jerv 4-0 (0-0)