Opplevelser å bygge videre på

Sondre Brunstad Fet markerte seg i cupkampene mot Molde og Rosenborg. Det tar han med seg inn mot høstens kamper.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Torsdag møttes AaFK-spillerne til den første fellestreningen på nesten to uker. Flere av spillerne har ladet batteriene og trent utenlands, fått litt sol på kroppen og nytt varme dager langt unna Color Line Stadion. For Sondre Brunstad Fets vedkommende gikk turen til Ungarns hovedstad Budapest, hvor det selvfølgelig også ble tid til trening. Sondre hadde gjort et godt stykke arbeid på forhånd, og booket et hotell med treningsrom.

I skrivende stund har han fått tre fellestreninger med lagkameratene etter ferien. I dag, søndag, er det egentrening som står på programmet.

- Det er alltid deilig å komme i gang igjen. Vi har hatt noen dager borte fra hverandre, så nå sprudler det i beina og vi kribler etter å komme i gang igjen. Det blir deilig å komme i gang med starten på høstsesongen, slår den blide sykkylvingen fast.

- Når man tråkker oppå hverandre hele tiden, så er det godt å få et lite avbrekk fra hverandre, men vi er en god gjeng som trives godt i hverandres selskap. Det er absolutt ikke feil å være sammen ofte, smiler han.

Sondre har fått spilletid i åtte seriekamper denne våren, samt tre av cupkampene. I to av dem markerte han seg med henholdsvis scoring og målgivende. Mot Molde, i den kruttsterke 4-0-seieren på Color Line Stadion, viste han strålende fotarbeid og avslutningsteknikk da han banket inn 3-0 ti minutter etter pause. Mot Rosenborg i runden etter sto han for den målgivende pasningen til Niklas Castro, som sendte AaFK i føringen ti minutter før hvilen.

Sondre Brunstad Fet i kamp om ballen med Moldes Christopher Telo under cupoppgjøret mot Molde på Color Line Stadion i juni. Foto: Bildbyrån.
Sondre Brunstad Fet i kamp om ballen med Moldes Christopher Telo under cupoppgjøret mot Molde på Color Line Stadion i juni. Foto: Bildbyrån.

- Det var to veldig gode opplevelser. Det er selvfølgelig noe jeg bygger videre på. Det var godt at de kom rett før ferien, slik at jeg fikk bygget litt selvtillit, sier angriperen, som har hatt et par skadeavbrekk denne våren. Det har ødelagt litt av rytmen, mener han selv.

- Det hår gått litt opp og ned egentlig. Jeg har hatt et par avbrekk som jeg gjerne skulle unngått. Jeg har ikke kommet helt i gang med treningsrytmen når jeg har hatt disse avbrekkene, men utover det er jeg ok fornøyd med kampene jeg har spilt når jeg har vært tilgjengelig, svarer han på spørsmål om å oppsummere sesongen til nå for egen del.

Neste serierunde er en uke unna. Søndag 21. juli reiser AaFK-gutta til tigerstaden for å møte overraskelseslaget KFUM Oslo. Kampen markerer starten på en innholdsrik siste halvdel av 2019. I fjor lå laget også veldig godt an i slutten av juli, men maktet ikke å nå målet om opprykk. Ett år etter er gutta på toppen av OBOS-ligatabellen, som i fjor, men har også en kvartfinale i cupen å se frem til. Opprykk er sesongens hovedmål, og Sondre er klar på hva nøkkelen er:

- Vi fokuserer på best mulige prestasjoner i hver enkelt kamp og tar en av gangen. Jeg tror det må til for å klare opprykket i år, mener AaFKs nummer 17.

Annonse fra Obos-ligaen: