- Godt å komme i gang

Oddbjørn Lie har ladet batteriene i ferien, og er nå klar til å fortsette den gode innsatsen i AaFK-trøya.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

I Fredrik Carlsens skadefravær har Oddbjørn Lie båret kapteinsbindet for Aalesund flere ganger denne våren. Første del av sesongen kan med rette kalles vellykket med både serieledelse og avansement i cupen. 31-åringen har i likhet med lagkameratene hatt ti dager fri, og de har han brukt godt.

- Jeg har vært på Smøla noen dager, fisket og kost meg med familien. Vi har også hatt besøk av et vennepar her i Ålesund og vist frem den vakre byen vår. Det har vært et fint, lite avbrekk, forteller Oddbjørn, som også understreker at det er godt å komme i gang igjen sammen med lagkameratene.

Oddbjørn og familien tok med seg venneparet til Ålesunds tak, også kalt Aksla - byfjellet med den fremragende utsikten over fylkets hovedstad. Litt kaos grunnet mye folk, innrømmer "Oddi", som kom seg trygt opp og ned ved hjelp av bil. Ingen joggeøkt opp trapper tettpakket med turister med andre ord. Sikkert et fornuftig valg å ikke risikere skade med en slik hasardiøs hinderløype. Det ville nok brutt med opplegget han fikk utdelt av Lars Bohinen og kompani før ferien. 

Oddbjørn har brukt de ti dagene fra seieren mot Sandnes Ulf til første fellestrening fornuftig. Han har i likhet med lagkameratene fulgt en plan utformet av trenerapparatet, et opplegg som er individualisert.

- Det er litt individuelt. Noen har kanskje ikke spilt så mye, og noen har vært skadet, og trenger kanskje en annen type enn de som har vært involvert i alle kampene. Det er litt løping og styrketrening, og så er de opptatte av at du hviler topplokket også, at du bruker tid og energi på andre ting enn fotballtenking, forklarer han. 

Torsdag var han og resten av AaFK-stallen mer enn klare til den første fellesøkta etter avbrekket, en trening som handlet mest om å komme i gang igjen. 

- Det blir litt sånn de tre-fire første dagene nå. Neste uke blir det å trene inn mot "Kåffa"-kampen, få en vanlig treningsuke, sikkert litt storbanespill og kanskje spisse prinsippene vi spiller etter. Det blir godt med en hel treningsuke, sier Lerstad-gutten etter endt økt.

Neste motstander er altså laget som på folkemunne kalles "Kåffa", offisielt KFUM-kameratene Oslo, overraskelseslaget som løftes frem av supportergruppen "Profetene". Det nyopprykkede hovedstadslaget ligger i skrivende stund som nummer fem i OBOS-ligaen, og innehar med det en av de fire kvalik-plassene. Laget med kamparena på Nordstrand har imponert både tilskuere og eksperter, og selvfølgelig også motstanderne.

- De har vært gode. Jeg har ikke sett dem så veldig mye, men de har vært gode de gangene jeg har sett dem. Det er et spillende lag med mange gode enkeltspillere med litt x-faktor. Det er et lag man absolutt skal passe seg for, men samtidig vet vi at vi er et veldig godt lag selv også. Er vi opp mot vårt beste, så blir det AaFK-seier, mener Oddbjørn Lie.

Flere treningsdager gjenstår før AaFK reiser til Oslo, og i løpet av disse skal nok både Oddbjørn og lagkameratene sørge for å bli enda bedre kjent med neste motstander.

Annonse fra Eliteserien: