- Må vinne kamper

AaFK jakter sin aller første seier på Skagerak Arena først når de møter Odds Ballklubb mandag.

Annonse:
Gutta ligger for øyeblikket på en 11. plass på tabellen. Det er rekordjevnt mellom lagene, og veien opp er like kort som veien ned. 

Med andre ord er hver kamp en kamp om å overleve. Mandag skal AaFK nok en gang bryne seg på en tøff motstander i kampen om tre viktige poeng. 

AaFK har ikke vunnet siden hjemmekampen mot Odds Ballklubb 25. juni, og står med 3 uavgjort og to tap de siste fem kampene.

Sist søndag leverte AaFK en god uavgjortkamp mot, og hovedtrener Trond Fredriksen håper gutta tar med seg de gode opplevelsene inn i oppgjøret. 

- Jeg håper og tror at vi skal få brukt de positive opplevelsene vi hadde mot Stabæk forrige helg, pluss at vi skal få rettet på noen av de tingene vi hadde størst trøbbel med mot Stabæk, sier Trond. 

AaFK har slitt med å finne formen etter sommerferien, men sikret mye av poengene sine den første halvdelen av sesongen, spesielt mot antatt sterkere motstand. 

- Vi har i år vært gode mot den typen lag som Odd i forhold til den typen fotball de spiller. Det har gitt oss en mulighet til å utnytte våre styrker i større del enn mot andre lag vi har møtt, forklarer hovedtreneren. 


Sist AaFK tapte mot Odds Ballklubb var sist bortekamp på Skagerak Arena, tidlig i 2016-sesongen. 

De siste par kampene har AaFK gått av banen med alle tre poengene. Sist vi møtte Odd vant AaFK hele 5-1 på Color Line Stadion. Disse opplevelsene mener Vebjørn Hoff er viktig å ta med seg på mandag. 

- Gode opplevelser mot Odd sist, vi må ta med oss det. Selvfølgelig, vi trenger en seier og hadde et steg i riktig retning på søndag (i kampen mot Stabæk), så skal vi fullføre det steget ved å slå Odd på mandag, sier unggutten fra Spjelkavik.

Vebjørn Hoff i aksjon mot Zahid fra Vålerenga. Foto: NTB Scanpix
Vebjørn Hoff i aksjon mot Zahid fra Vålerenga. Foto: NTB Scanpix

AaFK har hatt en god treningsuke, og forberedt seg godt. Selv om Odd ikke har hatt den beste sesongen, mener trond at det fortsatt er et meget godt lag vi møter mandag. 

Da er det godt å vite at gutta har fått fart på skuddfoten, ifølge Vebjørn Hoff. 

- Vi skaper mer målsjanser enn vi har gjort på en stund. Vi gir oss aldri, og den innstillingen må vi ha mot Odd også om vi skal kune ta med oss noe, sier Hoff. 

AaFKs hovedtrener måtte sitte på tribunen under forrige kamp grunnet en karantene etter bortekampen mot Tromsø IL. 

Nå er han tilbake på benken, og der ønsker han å fortsette. 

- Helt fram til kampen startet var det en helt grei følelse, men når kampen startet var det veldig ekkelt å sitte der, forteller Fredriksen og legger til at heldigvis gikk AaFK av banen med poeng, og at han har lært av sine feil. 

Før sesongen ble Odds Ballklubb tippet på en sølvplass på tabellen. De ligger for øyeblikket på en 8. plass, og er det laget med færrest mål. Dette forteller Hoff at han og resten av laget må hjelpe Odd å fortsette med. 

- Odd har hatt en dårlig sesong ut i fra hva de har forventet. De scorer lite mål. Det blir vår jobb å fortsette den trenden for deres del. Vi må prøve å holde nullen. Vi scorer som regel på sjansene våre og skal score på mandag, kommer det i klar tale fra 21 åringen. 


I likhet med AaFK er ikke Odds BK heller inne i den beste formkurven. Telemarkingene står med to seire og tre tap de siste fem kampene. 

Selv om AaFK har hatt godt grep på Odd de siste kampene blir det tøft. AaFK har nemlig aldri vunnet en kamp i Skein, men en etterlengtet seier på Skagerak Arena har Trond Fredriksen veldig lyst på. 

Andreas Lie og Vebjørn Hoff etter borteserien mot Viking tidligere i sesongen. Foto: NTB Scanpix
Andreas Lie og Vebjørn Hoff etter borteserien mot Viking tidligere i sesongen. Foto: NTB Scanpix

- Det er noe vi har veldig lyst til, og vi er nødt til å begynne å vinne kamper. Første mulighet for det er borte mot Odd. Ja, det er en tøff arena å dra til, men også en arena der jeg har stor tro på at vi skal ta tre poeng, avslutter Trond Fredriksen. 

Kampen mot Odds Ballklubb spilles på Skagerak Arena mandag 18. september klokken 19:00. Du kan se oppgjøret mellom Odds BK og AaFK direkte på MAX. 

Skal du ta turen til Skein kan du som bortesupporter kjøper billetter i egen billettluke ved inngang 10 på kampdag. Du kan også kjøpe billett på forhånd ved å trykke her! 

Annonse fra Obos-ligaen: