Lovende takter til tross for poengdeling

Etter en skuffende periode siden begynnelsen av juli var det flere positive trekk i dagens uavgjort mot Stabæk.

Det var en kamp mellom ett lag som kjemper for å holde seg ute av bunnstriden, og et annet som forsøker å kjempe seg inn blant topplagene i ligaen.

Men de første tjue minuttene var det ikke tydelig hvilket som var hvilket. Stabæk forsøkte å presse høyt, men AaFK var i stand til å spille av presset i stor grad. Og hvis det ble for vanskelig var Papazoglou et godt pasningsalternativ på topp. Mos var aktiv i bevegelsene og kom til flere gode posisjoner uten at det ble de helt store målsjansene ut av det.

Men etter hvert viste Stabæk hvorfor de snuser på toppen av tabellen i innspurten av sesongen. 31 minutter var spilt da en rettvendt Ohi fikk sette fart mot forsvarsrekka til Aalesund. Med en fin stikker sendte han gjennom John Hou Sæther alene med keeper Andreas Lie, men hjemmelagets sisteskanse blokkerte avslutningen. Ballen spratt videre mot målstreken hvor kaptein Bjørn Helge Riise vartet opp med et brassespark for å klarere. En svært god inngripen av den vikarierende venstrebekken.

Bjørn Helge får avverget mål på målstreken. Foto: Svein Ove EkornesvÂg / NTB scanpix

Rett etterpå var det AaFK som var farlig frampå. Hjemmelaget gikk rett i angrep etter Riises klarering gjennom Marlinhos gode løp på høyrekanten. Den dribleglade brasilianeren sendte ballen inn på 6-7 meter hvor Mos var godt plassert, men AaFKs toppscorer satte ballen rett på keeper, som ble tvunget til å gi retur. Papazoglous avslutning ble igjen reddet av en god Sayouba i Stabækmålet før det siste returskuddet, denne gangen fra Thrandarson, ble blokkert.

Kun minutter senere var Stabæk på offensiven igjen. Ohi skjøt et innlegg fra venstre inn mot femmeteren, men Brochmann klarte ikke å sette avslutningen mellom stengene og AaFK slapp med skrekken.

Se intervju med Andreas etter kampen.

Men det skulle ikke vare lenge. Stabæks debutant på høyrebekken, Venezuelanske Ronald Hernández, sendte et sublimt innlegg mot bakerste stolpe, hvor Ohi fikk stå helt alene og heade inn 0-1-målet. Begge lag kom til noen halvsjanser mot slutten av første omgang, men det ble med det ene målet før pause.

Stabæk kom raskt ut av startblokkene i andre omgang og forsøkte å legge press på forsvaret til AaFK. Likevel var det hjemmelaget som fikk omgangens første store sjanse etter 52 minutter. Etter å ha tatt imot en lang ball i rom på høyresiden skar Thrandarson inn i banen før han spilte gjennom Fredrik Carlsen. Dessverre klarte ikke midtbanegeneralen å holde avslutningen på mål alene med keeper.

Kapteinen etter kampen:

Et kvarter senere var det igjen Papazoglou som var tilrettelegger. Kraftspissen skaffet seg rom på høyrekanten og la inn til Mos som ventet i boksen. Headingen gikk via Skjønsberg og ut, en liten halvmeter til side for Stabæk-målet.

Det virket som om Papazoglou var fast bestemt på å få en assist i kveld. Etter 70 minutter headet han et frispark fra Fredrik Carlsen ned til Mos på fem meter, men igjen gikk avslutningen rett på Sayouba i Stabæk-målet. På dette tidspunktet burde Aalesund strengt tatt ha ledet kampen, men det ville seg ikke. At Sayouba hadde en kjempedag i mål hjalp heller ikke. Men til slutt måtte sisteskansen kapitulere.

Etter 77 minutter snappet Marlinho ballen etter et dårlig klareringsforsøk og satte fart inn i boksen. Etter å ha driblet av en mann fyrte den lille dribleren av et hardt skudd mot lengste hjørne, men ballen ble blokkert av armen til Skogseid og dommeren pekte på straffemerket. Straffen ekspederte Mos sikkert til side for keeper, og dermed var lagene like langt. 1-1.

Stabæk var farlige på kontringer gjennom siste halvdel av andre omgang, men endte opp med å være for upresise i de avgjørende situasjonene. Etter 84 minutter derimot var det en god Andreas Lie som holdt gjestene unna seiersmålet. Stabæk kom i overtall på kontring mot to Aalesundforsvarere, med Brochmann i spissen. På 16 meter slapp dansken ballen til Franck Boli, som skar innover i banen og fyrte av, og Lie ble tvunget til å gi retur. Den var det Ohi som fikk avslutte, men en god inngripen fra hjemmelagets midtstoppere gjorde at skuddet ble blokkert og gikk over.

I Fredriksen sitt fravær var Anton den som ledet laget fra sidelinjen.

Flere mål ble det ikke på Color Line Stadion i kveld. Selv om AaFK nå ikke har vunnet på syv kamper i Eliteserien, og selv om de ligger bare noen fattige plasser over Kristiansund på nedrykk, så var det tydelige tegn til forbedring i spillet i dag. Hvis Mos finner tilbake til scoringsformen han viste i vår og begynner å sette noen av de mange sjansene som dukker opp i løpet av en kamp, vil AaFK begynne å klatre. Neste forsøk kommer mot Odd om 8 dager, laget Aalesund fikk sin siste seier mot da de knuste laget fra Skien 5-1 i juni.