Lars har laget klart

Sjefen sjøl er godt forberedt før seriestarten.

Hovedtrener Lars Bohinen har elleveren klar, og da er det bare én ting som gjenstår, nemlig glede seg til seriestart tirsdag klokken 19.

Se video i bunnen av saken

Foto: NTB Scanpix

Annonse:
Opprykkskandidatene Aalesund og Sogndal står på hver sin banehalvdel tirsdag. Ringreven Lars Bohinen vet hva Sogndal kommer med, og mener laget fra saftbygda ikke kommer til Sunnmøre med de aller største overraskelsene.

- Vi møter et hardtarbeidende lag som ønsker å presse høyt. De er aggressive på andreballene og aggressive i duellspillet. De er ganske direkte i spillestilen. Når de ikke er det, legger de seg bakpå og satser på kontringer. Vi vet hva vi får, og vi vet hva vi møter, sier Bohinen.

AaFK-treneren mener elevene hans må matche sogningene på det han kaller det «enkle» å matche lag på, nemlig innsats, duellkraft og løpskraft. I følge Lars sprudler det av hjemmelagets spillere på treningene.

- Det har vært bra med energi på treningene de siste to ukene, nesten litt i overkant av og til, så det går litt ut over kvaliteten. Det er rart med det. På slutten av oppkjøringen er det en tendens at alle spillerne plutselig er klare, og slik har det vært nå. Vi har trent med full tropp i det siste også, så det er veldig positivt, smiler han.

Humøret på treningsfeltet har vært bra under oppkjøringen. Foto: Marius Simensen
Humøret på treningsfeltet har vært bra under oppkjøringen. Foto: Marius Simensen

I oppkjøringen har Bohinen og assistent Loberto vært soleklare på hvordan de ønsker at laget skal framstå. Likevel har man ingen garantier for at det blir som man har tenkt når sesongen først er her, i alle fall ikke i innledningsvis i åpningskampen.

- Du vet, det er den første kampen i sesongen. Det er sjeldent de kampene blir kvalitativt gode fotballkamper. Det kommer antakeligvis til å bli en ganske direkte kamp, hvor ingen av lagene ønsker å ta særlig risiko. Så er det opp til oss, etter hvert når kampen setter seg, å ta det med ro og få etablert spillet vårt. Forhåpentligvis ser man da et lag som er angrepsvillig, som ønsker å komme seg inn bak motstanderen og skape sjanser. Som sagt er det alltid litt spesielt med den første kampen. Det er nerver, forventinger og mye som skal utløses. Det blir nok en fysisk kamp.

Hovedtreneren som kom fra Sandefjord før denne sesongen har som nevnt laget klart, og mener dette er det beste i trenerapparatets hoder per dags dato. Et par spillere er likevel ikke helt klare, og vil nok ha et ord med i laget når de er klare.

- Vi vet at en type som Daniel Gretarsson ikke er 100 prosent ennå. Jernade Meade, som har kommet inn, trenger litt mer «fitness» før han blir aktuell for å starte kamper, men laget er klart, smiler Bohinen lurt.

Et par av treningene de siste dagene har foregått bak lukkede dører. Les mer om hva vår nye spiss Torbjørn Agdestein mener om det her.


Annonse fra Obos-ligaen: