Lars Bohinen ny AaFK-trener

Den tidligere Premier League-proffen blir ny hovedtrener i Aalesunds Fotballklubb fra og med 2018-sesongen.

Klubbdirektør Geir Steinar Vik forteller at det er blitt jobbet med en lang liste av trenerkandidater. Klubben har blitt kontaktet av en rekke interessenter fra inn- og utland. Valget falt til slutt ned på Bohinen, noe Vik er strålende fornøyd med.

Annonse:
- Vi mener at dette er en god match, og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier klubbdirektøren.

Vil skape engasjement

I dag la Aalesunds Fotballklubb ut en video på sin Facebook-side, hvor Sandefjord-trener Lars Bohinen ble offentliggjort som sunnmøringenes nye hovedtrener. Klubbdirektør Vik er glad for at klubben nå kan røpe hvem som skal lede laget tilbake til det gjeve selskap.

- AaFK får en trener som ble nominert i kåringen av årets trener i Eliteserien, og en leder som vil være en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball, mener Geir Steinar Vik.

Styreleder i Ålesund Fotball AS, Jan Petter Hagen tror at Bohinen vil skape et stort engasjement rundt AaFK:

- Vi vet at AaFK er en attraktiv klubb for trenere. Lars Bohinen har god erfaring både som trener og sportsdirektør, samt en lang og innholdsrik spillerkarriere. Han kommer til å skape engasjement rundt seg og i klubben, mener Hagen.

Klubb med potensiale

Lars Bohinen er en velkjent skikkelse for alle som følger norsk fotball, og en av de mest profilerte norske fotballpersonlighetene. Siden 2014 har han ledet Sandefjord, blant annet til to opprykk til Eliteserien. Bohinen har også en fortid i Vålerenga og Stabæk, henholdsvis som sportslig administrativ leder og sportsdirektør. Som spiller har Lars Bohinen 49 A-landskamper for Norge, og klubbkarriere i blant annet Nottingham Forest, Blackburn og Derby. Nå ser han frem til et nytt kapittel i sin fotballkarriere.

– Det er flere ting som har trigget meg til å velge AaFK. Jeg føler det ligger et stort potensiale i klubben og dens omgivelser. Engasjerte supportere, et engasjert næringsliv og et solid fundament i form av et flott stadion, gode spillere og gode treningsforhold. Så må vi sørge for å tette de hullene som finnes i spillertroppen, og nullstille dem som er med fra 2017-sesongen, forklarer Bohinen.

Vil bygge prestasjonskultur

Etter et nedrykksdrama uten sidestykke, var det til slutt de oransje fra jugendbyen som måtte ta steget ned i OBOS-ligaen. Klubben har ambisjoner om å rykke rett opp. Bohinen mener opprykk på første forsøk bør være innen rekkevidde. Deretter kan man tenke langsiktige mål for AaFK og Eliteserien.

- På kort sikt må klubbens ambisjon være å rykke opp igjen. Jeg vet av erfaringen at det ikke er en enkel øvelse, men det må være et helt klart mål, sier Bohinen.

På litt lengre sikt mener Lars Bohinen at potensialet og ambisjonen til AaFK må være å utfordre og blande seg inn blant de seks beste i Eliteserien.

- Skal vi nå gamle høyder må det jobbes målbevisst, møysommelig og tålmodig. Ingenting skjer over natten. For meg er det viktigst å få på plass en konkurransedyktig spillertropp, bygge en god prestasjonskultur og skape en tydelig spill-identitet, forklarer Lars Bohinen.

Geir Steinar Vik skryter av det Bohinen har gjort i Sandefjord.

- Lars Bohinen har gjort en meget god jobb i Sandefjord gjennom fire sesonger, og satt et tydelig preg på klubben. I Lars får vi en dyktig trener som vet hva som kreves i OBOS-ligaen gjennom erfaringene sine i Sandefjord, avslutter Geir Steinar Vik.

Lars Bohinen blir ny Aalesund-trener. Foto: NTB Scanpix
Lars Bohinen blir ny Aalesund-trener. Foto: NTB Scanpix

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: