Markerer verdensdagen for psykisk helse

I samarbeid med Ålesund Kommune ønsker vi velkommen til markering av verdensdagen for psykisk helse 5. oktober på Color Line Stadion.

Annonse:

Vi trenger en plass å høre til. En av fem i Norge opplever diskriminering på bakgrunn av sykdom, kjønn, etnisk opprinnelse eller seksuell identitet. Sammen med enhet for Psykisk Helse og Rus i Ålesund kommune skal vi også i år markere verdensdagen for Psykisk helse. Arrangementet er gratis å delta på.

Programmet starter kl. 11

Fra kl. 11. inviterer vi inn ulike aktiviteter og tilbud i regionen til VIP-en for å dele om sitt aktivitetstilbud. Her vil det også bli en times program:

  • Årets tema er #lagplass.
  • Hvorfor er dette viktig for AaFK?
  • Hvordan engasjerer vi unge voksne og studenter i lavterskeltilbudene?
  • Hvorfor engasjere seg i frivillige verv?
  • Fredrik Carlsen- Mental helse og livet som fotballspiller
  • Videopresentasjon av alle som har stand.

Etter programmet fra scenen vil alle stander være åpen og publikum kan sjekke ut mer av tilbudet til hver enkelt. Det vil også bli servert lunsj. Vi legger opp til en uformell setting der alle er velkommen. 

En annerledes turnering

Fra kl. 13:45 starter ei utradisjonell turnering på Color Line Stadion. Her deltar AaFK Gatelag, Frelsesarmeen Gatelag, AaFK LegendS, AaFK Ansatte, NTNUI, Sparebanken Møre, Ålesund Brannvesen og Politiet.

Markeringen avsluttes med finale kl: 15:15.

Turneringsoppsett

Bane 1

   

Bane 2

 
      

13.45

AaFK Legends

Politiet

 

Frelsesarmeen

NTNUI

14.00

Gatelaget

SBM

 

AaFK Ansatte

Brannvesenet

14.15

AaFK Legends

Gatelaget

 

Frelsesarmeen

AaFK Ansatte

14.30

Politiet

SBM

 

NTNUI

Brannvesenet

14.45

AaFK Legends

SBM

 

Frelsesarmeen

Brannvesenet

15.00

Politiet

Gatelaget

 

NTNUI

AaFK Ansatte

15.15

Finale

    

 

På stand kan du møte

Mental Helse Ørskog og Skodje, Sommerfuggelen, Fontenehuset, Skansen Aktivitet, Oasen, Plastfritt hav, Mental Helse Ålesund/LLP, Medvind, AaFK Gatelag, Kirkens SOS, Kirkens bymisjon, Kulturhuset Dragen, NTNU, Frelsesarmeen og Unik Helse.

Ønsker din organisasjon å stille med stad? Ta kontakt med [email protected].

Å føle tilhørighet er et grunnleggende behov. Det er følelsen av å være en ønsket del av et fellesskap hvor du blir respektert, sett og forstått som den du er. Å omgi oss med mennesker som tåler følelsene våre, virker beskyttende mot langvarig stress og angst. Det kan også redusere risikoen for følelsesflukt gjennom for eksempel rus eller isolasjon. Les mer om årets tema her.

Se bilder fra fjorårets markering nederst i denne saken.

 

Annonse fra Obos-ligaen: