For en dag på Color Line Stadion!

Verdensdagen for psykisk helse ble markert på stadion 6 oktober, med innlegg og stander fra flere fantastiske aktører. Det ble også servert kake og arrangert fotballturnering.

Annonse:

 

Foto: AaFK

Dagen inneholdt mye. Det ble stander fra forskjellige viktige aktører i området, foredrag fra blant andre representanter fra Rask psykisk helsehjelp, AaFK sitt gatelag og fra personer med erfaring fra aktivitetstilbudene til Skansen aktivitet. Etter dette ble det lagt opp til en fotballturnering ute på kunstgresset hvor enheten for psykisk helse og rus i Ålesund kommune, SBM, Gatelaget, politiet, AaFK ansatte og AaFK legender utgjorde lagene. Det ble ikke overraskende legendene som stakk av med seieren. 

- Vi er veldig glade for at så mange tok turen til Color Line stadion for å markere verdensdagen for psykisk helse. Utfordringer knytt til vår psykiske helse rammer veldig mange, samtidig er det å ha psykiske lidelser fortsatt skam og tabubelagt. Derfor er det mange som ikke oppsøker hjelp eller adresserer problemene når de oppstår, så det å snakke om psykisk helse er veldig viktig, forklarer Stig Hoff, avd. leder for psykisk helse og rus i Ålesund kommune.

Han håper arrangementet kan ha bidratt til at flere oppdager de gode tilbudene vi har i området.

- For mange vil det ha noe å gå til, treffe andre som er i lignende situasjoner, eller har vært igjennom lignende utfordringer, være en god støtte. For mange vil det å fylle dagene med noe meningsfull, møte noen en kan åpne seg til, være tilstrekkelig for å bedre sin psykiske helse. Derfor er vi veldig glade for så mange ulike aktører som har lavterskel tilbud tok turen innom og deltok på stand. Vi håper dermed at vi gjennom dette arrangementet har gjort noen som trenger det oppmerksom på tilbud som kan være til nytte for de og at vi som jobber innen fagfeltet har blitt klar over flere gode tilbud og knyttet kontakter.

Arrangementet var i regi av AaFK samfunn og enheten for psykisk helse og rus i Ålesund kommune. Samfunnsansvarlig i AaFK, Kristin Herje Nørve, kunne ikke understreke nok viktigheten av en slik markering.

– Psykisk helse er noe som angår oss alle, og vi i AaFK vil bruke vår posisjon til å hjelpe andre og bruke den stemmen vi har. Vi synes derfor at det er kjempeviktig at vi, sammen med Ålesund kommune og Skansen aktivitet, kan rette fokus mot temaet psykisk helse, sier hun.

– Dagen har vært over all forventning og det var veldig kjekt at vi klarte å fylle vippen. Alle som var med var kjempeglade for at de kunne vise frem alt av tilbud i byen innenfor psykisk helse, og det var veldig gode innlegg fra de som var på scenen, forteller hun.

Etter foredragene ble det også vist et utsnitt av en episode med "FØLER´N: Psykisk helse i fotball", hvor Sten Grytebust deltok tidligere i år. I episoden forteller Sten om ting han synes har vært vanskelig gjennom karrieren, noe som viser at selv de som blir sett på om superhelter kan også ha utfordringer. 

Se det flotte bildegalleriet fra dagen under.

Annonse fra Obos-ligaen: