Klart for 2. runde i Cupen

Onsdag 24. mai reiser AaFK nordover for å møte Byåsen i cupen.

Annonse:

Igjen er det klart for cupkamper, og denne gangen drar gutta på tur til Trondheim hvor Byåsen er motstander i 2. runde av cupen. 

AaFK gikk videre fra 1. runde etter å ha slått SK Herd 3-5 etter ekstraomganger i en kamp som åpnet veldig sjokkerende. 

AaFK feirer seier mot SK Herd i første runde. Foto: AaFK
AaFK feirer seier mot SK Herd i første runde. Foto: AaFK

SK Herd åpnet kampen best, og ledet 2-0 til pause. I andre omgang innhentet AaFK resultatet og det sto 2-2 ved full tid. 

AaFK var det piggeste laget i første ekstraomgang, og leverte to scoringer. I den andre ekstraomgangen lagde SK Herd litt spenning ved å sette 3-4, men rett før slutt punkterte Lars Veldwijk kampen med mål nummer 5 for de oransje. 

Nå venter altså Byåsen Toppfotball. Laget spiller til vanlig sine kamper i PostNord-ligaen avdeling 2, bedre kjent som 2. divisjon. 

- Der har vi en fin mulighet å utvikle oss enda mer, og kampen på onsdag blir viktig for oss, sa Trond Fredriksen etter dagens trening, og legger til at AaFK om alle andre klubber drømmer om en finale på Ullevaal i desember


De ligger for øyeblikket på en 9. plass med 7 poeng på seks kamper. I sist kamp vant de 3-1 hjemme mot Vard Haugesund 21. mai. 

Kampen streames av NRK her>>

AaFK på sin side tar med seg to gode resultater på rad fra Eliteserien når de reiser til Trondheim. 

16. mai snudde gutta 1-0 til 1-2 borte mot Viking før de i går slo Sandefjord Fotball 2-0 hjemme på Color Line Stadion i det som skulle vise seg å være en sjansebonanza uten sidestykke. Det var gårsdagens bursdagsbarn veldig fornøyd med. 

- Vi skaper målsjanser på dødball, vi skaper etablert angrepsspill, skaper fantastiske muligheter på kontring, oppsummerte Trond etter kampen mot Sandefjord.

I 1. runde av cupen gikk Byåsen TF videre etter å ha slått Tillerbyen borte 1-2. 

Trond og Mikkel etter seieren mot Sandefjord. Foto: NTB Scanpix
Trond og Mikkel etter seieren mot Sandefjord. Foto: NTB Scanpix

AaFK har møtt Byåsen TF tidligere i cupsammenheng. Det siste møtet var i juni 2012 da AaFK vant 4-0 hjemme på Color Line Stadion. 

- Det blir vel en typisk cupkamp med mye kriging vil jeg anta, og klart for vår del så vil det være en fordel å kanskje score tidlig, svarer treneren på hva slags kamp vi kan forvente oss i Trondheim. 

Kampen mot Byåsen TF spilles onsdag 24. mai klokken 18:00 på Byåsen Arena i Trondheim.

Kampens hoveddommer er Kent Gomo Hammer fra Kolstad Fotball. 

NRK viser kampen her>>

Annonse fra Eliteserien: