Sjansebonanza og sterk hjemmeseier

Gutta kunne gi sjefen en forrykende god 40års gave da AaFK slo Sandefjord Fotball 2-0 i kveld.

Etter en oppløftende 16. mai-kamp med 2-1 seier over Viking var gutta klare for å ta seg av gjestene fra Sandefjord i kveld.

Med Kaj Ramsteijn tilbake fra suspensjon var forsvaret forsteket fra forrige kamp, og med en Mos i scoringsform var det mye optimisme i laget før kamp. Og det viste de fra start, til Sandefjords store fortvilelse.

Aalesund gikk ut i et forrykende tempo, og hadde tre store sjanser i løpet av de første fem minuttene. Den største kom da Vebjørn Hoff la tilbake til Mos på fem meter, men ballen skled av støvelen til Aalesunds toppscorer.

Mustafa feirer straffemålet. Foto: Srdan Mudrinic

Minuttet etter fikk AaFK straffe etter en hands i feltet av Sandefjords Olsen Solberg. Den satte Mos sikkert i mål til stor jubel fra Color Line Stadion.

Etter det tidlige stormløpet mot gjestenes mål roet gutta ned tempoet et hakk og begynte å snuse på brudd og overganger.

Det første resultatet kommer etter 20 min, når Veldwijk kjemper seg forbi oppasseren sin på venstresiden og setter fart mot mål. Den høyreiste spissen blir felt rett utenfor 16-meteren og AaFK får frispark. Det sender Kirkeskov rolig mot 16-meterstreken og Vebjørn Hoff, som skyter, men skuddet går utenfor.

Men gutta var ikke ferdige. Etter 26 minutter får Gyasi en strøken pasning i bakrom på høyresiden og utfordrer Olsen Solvik. Gyasi skjærer innover i feltet og klinker ballen i mål i lengste hjørne. En kremscoring av AaFKs høyre ving!

AaFK fortsatte å dominere omgangen, og Mos skulle få flere muligheter. Etter 39 min sender Kirkeskov en lang pasning fra dypet inn mellom stopperne til Sandefjord, og Mos er på pletten. Dessverre blir førstetouchen for svak og keeper får plukket opp ballen før Mos får avsluttet.

Etter 42 minutter får Sandefjord sin første gode avslutning på mål. Olsen Solberg skyter et frispark fra 25 meter over muren og mot nærmeste stolpe, men en god Andreas Lie er på plass og slår ballen vekk.

Kun minutter senere er Veldwijk igjen på løp. Han kommer seg forbi oppasseren på venstresiden på samme måte som tidligere i omgangen, og løper inn mot mål. Dessverre blir han taklet akkurat i avslutningsøyeblikket.

Andre omgang skulle for det meste bli langt mindre spennende enn den første. Aalesund lå kompakt og hadde god kontroll defensivt, samtidig som de truet på kontringer.

Mustafa Abdellaoue i aksjon mot Sandefjord. Foto: Srdan Mudrinic

Det skulle gå 12 minutter før vi fikk se den første sjansen. Arnarson blir spilt gjennom på høyresiden og forsøker å finne Mos og Veldwijk inne foran mål. Det harde lave innlegget blir såvidt blokkert, og Arnarson forsøker å få den inn i feltet igjen, men det blir ingen farlig avslutning. Men spillet som ledet opp til sjansen var det klasse over.

Gutta får noen halvsjanser det neste kvarteret, men uten at det helt store skjer.

Etter 80 minutter er AaFK farlig frampå. Vebjørn Hoff serverer Mos en herlig gjennombruddspasning og spissen er på vei alene mot mål. Dessverre er Sandefjords keeper på alerten og får avverget. Men det skulle bli flere sjanser til gutta de siste ti.

To minutter etter kommer Veldwijk gjennom på høyre og sender ballen uselvisk videre til Mos på venstre. Men Mos får ikke satt avslutningen på mål.

Kun minutter etter er det Gyasi som kommer forbi forsvaret på høyresiden og legger inn, men headingen til Veldwijk går rett på keeper. Det er kun marginer som står i veien for en skikkelig storseier for Aalesund.

Etter 86 minutter får Andreas Lie, som ikke har blitt utfordret for mye gjennom kampen, vist litt av hva han kan. Sandefjords Sødlund kommer til skudd fra 20 meter og skrur ballen mot lengste, men AaFKs sisteskanse er der han skal være og får slått ballen vekk.

Stormen jubler for seier mot Sandefjord Fotball. Foto: Srdan Mudrinic

Innbytter Valmir Berisha skulle få æren av å få Aalesunds siste store sjanse. Et hard innlegg fra Arnarson kommer mot Berisha på første stolpe, men svenskens fikse avslutning går over mål.

Alt i alt var dette en solid kamp av AaFK, der stillingen fort kunne blitt både 4- 5- og 6-0. Med et solid forsvar og mye sjanser framover lover dette svært godt for den kommende bortekampen mot Brann.