- Jeg gleder meg ordentlig!

Amerikanske Michael Lansing ser fram til å komme i gang i AaFK.

Annonse:

Foto: NTB

- Jeg er en atletisk keeper som har vokst opp i en familie som har latt meg få lov til å holde på med mange ulike typer idrett. Det har gjort meg allsidig og hjulpet utviklingen min som keeper. Jeg har god distribusjon, er bra på streken, er en god leder og en god lagkamerat.

Slik beskriver Michael Lansing, AaFK-keeper fra nyttår, seg selv. Torsdag ble det klart at den høyreiste amerikanske keeperen, på utgående kontrakt i AC Horsens, har skrevet under på en treårskontrakt med Aalesund. Amerikaneren forteller at han gleder seg stort til å bli en del av Lars Arne Nilsens mannskap.

- Jeg kan ikke vente med å komme i gang. Jeg gleder meg ordentlig, sier 26-åringen.

Michael kom til verden 13. juni 1994, kun fire dager før fotball-VM i USA ble sparket i gang med Tyskland - Bolivia på Soldier Field i Chicago. Det norske landslaget deltok, og spilte to av sine kamper i gruppespillet på Giants Stadium i Easth Rutherford, New Jersey. Kun fem mil unna, i den lille byen Randolph, hadde den kommende AaFK-keeperen sett dagens lys bare noen dager tidligere.

I kamp nummer to i gruppespillet, mot Italia på Giants Stadium, spilte både Kjetil Rekdal og Lars Bohinen. Begge er som kjent tidligere Aalesund-trenere. Det var lille Michael selvfølgelig helt uvitende om som nyfødt. Og inntil for kort tid siden visste han fremdeles lite om både Norge og AaFK.

- Jeg har vært i Norge, men inntil nylig visste jeg lite om Ålesund og AaFK. Jeg har derimot fått vite mye mer etter at interessen ble konkret, sier Michael, som ble overbevist av vakker natur og en ambisiøs klubb med stolt historie.

- Jeg visste at AaFK trenes av faren til min tidligere lagkamerat Sivert Heltne Nilsen, men ellers visste jeg veldig lite om AaFK og Ålesund før klubben tok kontakt og viste interesse. I løpet av de årene jeg har bodd i Danmark har fokuset egentlig kun vært på Danmark og dansk fotball, forteller den amerikanske målvakten.

- Om byen vet jeg nå at den brant i 1904 og ble bygget opp igjen i jugendstil. Ellers har jeg fått med meg at byen er omkranset av høye fjell og dype fjorder. Det passer utrolig godt for en kar som meg. Jeg elsker å gå i fjellet, og jeg elsker å fiske, sier 26-åringen ivrig. - Jeg kommer alene til Ålesund, for kjæresten og familien min er i USA, så jeg har mer enn nok fritid å fylle, legger han til.

Han har også fått vite gjennom sine samtaler med sportslig leder Bjørn Erik Melland at klubben så raskt som mulig ønsker seg tilbake til Eliteserien. Det passer ham bra.

- Det gjør det. AaFK er ambisiøs og ønsker å slå tilbake. Selv om klubben rykket ned til OBOS-ligaen har den ambisjoner om å være en stabil Eliteserie-klubb. Jeg gleder meg til å vise meg fram og bidra til at klubben tar steget opp igjen, sier han offensivt.

Annonse fra Eliteserien: