DSC07602

- Hit kan du komme uansett!

Gatelaget trener to ganger i uka og vi har plass til enda flere spillere.

Annonse:

Sindre Marstrander er fast spiller på AaFK sitt gatelag, og han setter veldig stor pris på felleskapet og de faste treningene to ganger i uken. 

- Du trenger ikke være redd for å komme. Her har alle problemer, så det er bare å ta med dine egne også, sier Sindre Marstrander (45) med glimt i øyet.

Ute på feltet er de i full gang med økta. Trener Per Gidlund leder det hele med høy røst og stødig hånd fra sidelinjen. 

- På med vestene, nå skal vi ha litt action, sier han på klingende svensk. Det tar ikke mange sekundene før flokken har delt seg og er på plass på hver sin halvdel. Klare for å gi jernet. 

Lavterskeltilbud

AaFKs Gatelag er et samarbeidsprosjekt mellom Fotballstiftelsen, Psykisk helse og rustiltak i Ålesund kommune og Aalesunds Fotballklubb. Et lavterskeltilbud for alle som har eller har hatt utfordringer knyttet til rus og eller psykisk helse.

- Vi trener onsdager og fredager. Spillerne er på stadion fra klokken 12:00-14:00 og vi starter alltid med en felles lunsj før vi går i gang. De som er med på laget, får bruke fasilitetene som er her og kommer tett på klubben. Det eneste vi krever er at du er rusfri når du kommer hit, forklarer treneren.

De er en fast gjeng på 10-15 personer i tillegg til de som kommer innom når det passer seg sånn.  

- Jeg har vært med helt siden oppstarten i 2018. Tenk det. Jeg gikk kun glipp av den aller første treningen, men har vært her siden.  Det er veldig bra å ha et felleskap som dette. Kroppen setter stor pris på den fysiske aktiviteten og det er veldig godt med faste rutiner. Ikke minst er det veldig kjekt å vite at gjengen her venter på meg, sier Sindre Marstrander som har tatt seg fem minutter for å gi oss litt innsikt i hverdagen hos Gatelaget. 

-Det betyr mye for meg å få holde på med fotball. Det er rett og slett veldig gøy! Så har vi hele tiden vært ei god kjerne her. Mange flere har også kommet til underveis, og vi har klart å skape et godt samhold. Det betyr mye. Så er det jo her som ellers. Det kan jo dukke opp ei eller annen konflikt underveis, men aldri større enn at vi løser det sammen. Som team, sier han.

Sosial arena

Vi har satt oss til rette på innbytterbenken, der praten går overraskende lett om tunge temaer. For vi er enige.

Livet er ikke en bein strek og tidvis kan det bli mye. Kanskje for mye. Det å da ha et sted å komme til, kan for mange være helt avgjørende. Også for Sindre. 

- Livet har tidvis vært veldig komplisert, av sammensatte grunner, men det viktigste for meg er at jeg nå er rusfri. Det at jeg også har gode stunder med min datter og har egen leilighet, betyr alt, forteller han. Resten ble vi enige om at ble en prat mellom oss. For hvor viktig er ikke det? Å ha en plass der man kan være seg selv, møte andre mennesker og kanskje bare sette seg på enn benk for å dele livserfaring og stole på at det blir igjen i øyeblikket? Det er gatelaget det. 

- Fotballen er en sosial arena som mange har et forhold til. Da tenker jeg ikke bare på selve sporten, men alt rundt. Jeg liker å si at fotball er mye mer enn fotball. Liker du å spille fotball kan du være med, liker du ikke fotball kan du også være med. Vi trenger jo deg som også vil være supporter eller medhjelper. Dessuten. Alle som er her har jo problemer fra før, så det er bare å ta med dine egne og komme!

Han forteller at neste store milepel nå er å ordne en jobb.

- Drømmen er nå å finne en jobb der jeg kan få jobbe med mennesker. Finne en plass der jeg kan få bruke av min erfaring for å hjelpe og inspirere andre, sier han og vår tid er over. Nå skal det trenes! 

Har du lyst å være med?  Da kan du lese mer om AaFK Gatelag her!

Annonse fra Obos-ligaen: