- Har mye å takke AaFK for

Parfait Bizoza, som nå har signert for FC Ufa, skryter av utviklingsmulighetene i Aalesund.

Annonse:

Foto: NTB

Aalesunds Fotballklubb og russiske FC Ufa er enige om en overgang for Parfait Bizoza.

Hovedpersonen selv er tydelig på at han har veldig mye å takke AaFK for når han nå blir utenlandsproff i russisk Premier League.

- Jeg føler at jeg har tatt store steg i Aalesund, både som menneske og spiller. Jeg har vokst i betydelig stor grad. Jeg har mye å takke folk i og rundt klubben for, trenerapparatet og medspillerne mine. Uten dem hadde jeg ikke hatt en slik utvikling. I tillegg har jeg hatt en veldig god treningshverdag med fasiliteter som er av topp klasse, sier Skodje-gutten.

Da den russiske klubben kom på bana, og Bjørn Erik Melland informerte ham om interessen, gikk det ikke lang tid før Parfait hadde bestemt seg for å gå i samtaler med russerne.

- Jeg er veldig takknemlig for å få muligheten til å bli proff i en meget sterk liga, sier midtbanemannen.

Parfait Bizoza under Eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Aalesund på Nadderud Stadion i 2020. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
Parfait Bizoza under Eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Aalesund på Nadderud Stadion i 2020. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Han sier videre at han har stor forståelse for at både klubben og supporterne synes det smerter å se en lokal spiller forsvinne.

- Det er hardt for meg også. Det er ikke enkelt. Aalesund er klubben min, som jeg er veldig glad i. Samtidig handler det om å ta steg, og det føler jeg at jeg gjør ved å gå til en klubb i det jeg mener er en topp seks-liga i Europa, sier Parfait.

Han er rask med å understreke at det gror godt i Aalesund, og at flere unge spillere har potensial til å markere seg i tangotrøya. Kanskje har han selv inspirert dem?

- De som er yngre enn meg ser at AaFK er en klubb som er rå på å utvikle spillere, og at man kan nå målene sine ved å trene hardt. Jeg håper at jeg har bidratt med å pushe unge spillere og gått foran for å skape en god treningskultur, sier han.

Parfait benytter anledningen til å takke supporterne og folk i klubben for støtten, og er sikker på at Lars Arne Nilsen er i ferd med å bygge et godt lag.

Aalesunds sportslige leder, Bjørn Erik Melland, sier dette om overgangen:

- Parfait er en lokal spiller som har utviklet seg mye det siste året, og vi er glade for at våre spillere gjør seg bemerket og blir interessante for større ligaer i Europa. Det bekrefter at AaFK er en klubb å utvikle seg i for spillere som er sultne på å nå langt. Vi i Aalesunds Fotballklubb ønsker Parfait lykke til i FC Ufa.

Annonse fra Obos-ligaen: