- En god totalpakke

Bjørn Erik Melland om salget av Parfait Bizoza.

Annonse:

Den 21 år gamle midtbanespilleren blir AaFKs neste utenlandseksport. Det ble klart etter at Parfait i dag signerte en avtale med den russiske Premier League-klubben FC Ufa.

- Parfait er en lokal spiller som har utviklet seg mye det siste året, og vi er glade for at våre spillere gjør seg bemerket og blir interessante for større ligaer i Europa, sier sportslig leder i Aalesunds Fotballklubb, Bjørn Erik Melland, til aafk.no.

Han forteller at salget av 21-åringen kom i stand etter at klubben forhandlet seg fram til en god økonomisk totalpakke.

-Sport må være en katalysator til styrket økonomiske forutsetninger i klubben. Vi må vinne kamper og engasjere publikum med god fotball. Så må vi innimellom selge profilerte spillere, selvfølgelig under forutsetning av at det er en god totalpakke for klubben og at det er noe spilleren sterkt ønsker. Det var tilfellet denne gangen, sier han.

Det har vært interesse for Skodje-gutten en stund nå, og Bjørn Erik forteller at klubben var forberedt på at det kunne ende med salg av midtbanetalentet. AaFK har derfor hatt tid på seg til å hente inn en erstatter på midtbanen, og tidligere denne uka ble vedkommende presentert. 23 år gamle Erlend Segberg, med erfaring som kaptein på Start, kommer til Sunnmøre med 110 kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen på CV-en.

- Det er selvfølgelig viktig for oss å være så godt forberedt som mulig når en spiller selges slik at laget ikke svekkes i større grad enn nødvendig. Det føler vi at vi har ivaretatt i dette tilfellet, sier klubbens sportslige leder.

Han har fått med seg at flere supportere synes det er synd at en fremadstormende lokal spiller forsvinner fra klubben, men understreker at avtalen var god og at spilleren selv var klar for å ta et nytt steg på karrierestigen.

- Det at nok en lokal spiller selges er todelt. Vi ønsker på den ene sida et lag med så mange lokale spillere som mulig, og samtidig være i posisjon til å nå våre resultatmål. Vi er også veldig glade for å få være med på å realisere drømmene til vårr sunnmørske spillere. Når én forsvinner åpner det seg muligheter for en ny lokal spiller, sier han, og legger til:

- Med Parfait har vi lykkes i å rekruttere smart, utvikle og selge til høyest mulig fortjeneste. Det er en forutsetning for at vi skal bli en toppklubb.

Annonse fra Obos-ligaen: