- Grusomt å ikke ha penger til mat

Gledelig førjulsgave til Hjelpegruppe Ålesund og omegn.

Annonse:

Hvert år deler Sparebanken Møre og Aalesunds Fotballklubb ut penger via scoringsbonusen. Spillergruppa har bestemt at bonusen for 2019 skal gå til Kirkens Bymisjon og Hjelpegruppe Ålesund og omegn. For sistnevnte dekker beløpet husleia for 2021.

- Det betyr at vi kan drifte et helt år fram i tid. Vi slipper å bekymre oss for om vi får inn nok penger til å betale husleie til Ålesund kommune, sier en veldig lettet leder, Cecilie Sæther.

Før helga overrakte salgs- og markedsleder Morten Alnes Grundstad og medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik en sjekk til Hjelpegruppe Ålesund og omegn. Banksjef Joachim Flataker i Sparebanken Møre var også med på overrekkelsen. 

2020 har vært et tungt år for mange. En rekke bedrifter har permittert ansatte, og for flere har det endt med at de ikke lenger har arbeid. Antall familier som får hjelp av Cecilie og hennes frivillige i jula har økt fra 86 i 2019 til 190 i år. Trolig er det enda flere som har behov for matkasser til jul, men som ikke tør å be om hjelp.

- Vi skal fortsette det gode arbeidet og har et mål om å nå flere grupper. Det er flere som har behov, som kommer via Blå Kors, Varmestua og Krisesenteret. Det er veldig mange som ikke tør å komme til oss på en vanlig onsdag, så da må vi prøve å legge til rette for å holde åpent utenom onsdager også. Det er virkelig mange som har behov for hjelp i år, forteller hun.

Joachim Flataker, banksjef i Sparebanken Møre, Cecilie Sæthre, leder i Hjelpegruppe Ålesund og omegn, og AaFKs medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik. 
Joachim Flataker, banksjef i Sparebanken Møre, Cecilie Sæthre, leder i Hjelpegruppe Ålesund og omegn, og AaFKs medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik. 

Cecilie har selv opplevd å stå på bar bakke med stor gjeld og uten mulighet til å gi barna sine det de hadde behov for. Hun kjenner andres elendighet på kroppen, er veldig sliten, men motiveres av å glede andre.

- Det har vært mye hardt arbeid, og jeg er veldig sliten. Veldig sliten, ja, men på en god måte. Tilbakemeldingene jeg får fra folk som får mat hjem til seg gjør at jeg får mot til å fortsette. Vi kan ikke legge ned arbeidet. Det går bare ikke an. Det er alt for mange som trenger oss, sier hun og tar til tårene.

- Det å måtte be om hjelp er sårbart. Det kommer mange tårer. Jeg kjenner at jeg blir påvirket selv, for jeg vet hvor grusomt det er å ikke ha penger til mat. Vi må trøste og fortelle at man ikke er alene. Det er grusomt, sier hun.

Hun studerer, har full jobb og er mamma. Den enorme innsatsen hun legger ned som leder for hjelpegruppa betyr ekstremt mye for veldig mange, men også for henne selv.

- Jeg ønsker å gi tilbake. Jeg fikk selv så ufattelig god hjelp da jeg opplede å bli rykket ut av jorda. Jeg fikk veldig god hjelp fra hjelpegruppa og menigheten jeg tilhører. Takket være frivillige som kuppet konfirmasjonen til dattera mi fikk hun en fantastisk dag. Alt jeg hadde var 500 kroner. Det kommer man ikke langt med, forteller Cecilie.

Cecilie og hjelpegruppa gjør en strålende innsats for veldig mange. 
Cecilie og hjelpegruppa gjør en strålende innsats for veldig mange. 

Hun studerer, har full jobb og er mamma. Likevel får hun mye energi av å holde på med den viktige jobben for dem som har det vanskelig.

- Jeg er kjempesliten, men ser at det betyr så veldig mye for dem vi hjelper, forklarer hun.

Med få dager igjen til jul skal et tresifret antall matkasser ut til trengende familier i Ålesund og omegn. I en matkassa er det fullverdig julemiddag og julefrokost, samt middag i flere dager. Det er gavekort til barna og godteri, og det er litt ekstra som Tine og Oskar Sylte har sponset hjelpegruppa med. Hver familie får mat til over 3.000 kroner.

- Det skal sørge for at flere får en fin feiring av høytida, slår Cecilie fast.

Annonse fra Eliteserien: