- "Folkets kamp" blir en kjempeopplevelse

AaFKs juniorlag tar imot Sunnmørslaget på Color Line Stadion i begynnelsen av november.

Annonse:

Foto: ODD-SØLVE I. GRANNES / SMP.NO

Tirsdag 3. november kl. 19.00 skal Aalesunds juniorer bryne seg på et lag bestående av utvalgte juniorspillere fra flere av de andre sunnmørsklubbene. Oppgjøret har fått tittelen "Folkets kamp", og arrangeres i samarbeid mellom AaFK og Sunnmørsposten. Kampen kan du se fra tribuneplass på Color Line Stadion eller via smp.no.

- Det blir kjekt å kunne gi unge fotballspillere rundt om på Sunnmøre en slik opplevelse. De har hatt en sesong med få opplevelser og få kamper. Å spille en kamp på Color Line Stadion på slutten av sesongen blir nok en kjempeopplevelse. Sunnmørslaget vil bestå av spillere fra et stort geografisk område og fra et bredt utvalg av klubber. Da håper vi at det kommer en del foreldre, søsken og besteforeldre hit til Color Line Stadion for en kjekk kveld sammen med oss i AaFK. Dette blir en happening, sier en gira utviklingsleder i AaFK, Sindre Eid. 

Konseptet om Aalesund mot et "Folkets lag" har blitt gjennomført med suksess på A-lagsnivå både i 2014 og 2017. Nå er det altså juniorene sin tur. Sindre er sikker på at kampen blir et høydepunkt i det som har vært en begrenset sesong for G19-gutta. 

- For juniorene har dette vært en sesong med begrensede muligheter til å spille kamper. Våre gutter har møtt Hødd, Molde og Kristiansund noen ganger nå. Man blir litt lei av å møte de samme lagene hele tida, sier Sindre. 

3. november blir det altså et bokstavelig talt nytt lag som står på motsatt halvdel. Troppen til Sunnmørslaget skal fylles med talentfulle spillere fra de andre klubbene i regionen. Sportsleder i Sunnmørsposten, Kristian Stenerud, har gitt Hødds juniortrener Jesper Törnqvist og aktivitetsleder Øyvind Riise Dalseth fra Sunnmøre Fotballkrets oppgaven med å velge ut spillere. 

- De har utfordret klubbene på å nominere spillere, så må det bli en endelig utvelegelse for å få en balanse i troppen. Det er mange bra spillere å velge blant, for det finnes en rekke gode G19-spillere på Sunnmøre som ikke er i AaFK. Jeg tipper at gutta på Sunnmørslaget vil være veldig gira på å vise at de er gode nok til å hamle opp med AaFK, mener Sindre. 

Annonse fra Obos-ligaen: