Flere steg i riktig retning?

Før kampen: Strømsgodset - Aalesund.

Annonse:

Foto: NTB Scanpix

Strømsgodset - Aalesund
Eliteserien, runde 4
Marienlyst stadion, søndag kl. 18.00
Kampen vises på TVNorge og Dplay

Kampene kommer tett som hagl nå. Bare fire dager etter at AaFK tok imot Brann er det Strømsgodset som er motstander. Søndagens hjemmelag har én dag mindre mellom kampene enn tangotrøyene, da de møtte Sarpsborg 08 torsdag. 

Stor forbedring 

Aalesund ble utspilt i Kristiansund i den andre serierunden, og reiste fra Nordmøre med sju mål i sekken. Mot Brann onsdag framsto laget mye mer solid. De oransje og blå fikk med seg sesongens første poeng etter 2-2 mot et Brann som har imponert i innledningen av sesongen.  

I et intervju med aafk.no etter kampen mot Brann var Lars Bohinen igjen fast bestemt på hvor viktig det er å få den defensive strukturen på plass før man kan begynne å tenke mer på det offensive. Det var et mer strukturert AaFK-lag vi var vitne til mot bergenserne, men de to scoringene til bortelaget burde AaFK-spillerne luket vekk, slo Lars fast. Søndag kveld møter Lars Bohinens gutter enda et lag som har fått en god start på 2020-sesongen. 

Ubeseirede Godset

De mørkeblå fra Drammen var kun to poeng unna nedrykksplass i 2019. Laget slet i store deler av sesongen, men berget seg til slutt. I 2020 har laget fått en god start. På de tre første kampene står Henrik Pedersens gutter med to seire og én uavgjort:

Start - Strømsgodset 2-2
Strømsgodset - Odd 1-0
Sarpsborg 08 - Strømsgodset 2-3

Sju poeng holder til en foreløpig fjerdeplass på tabellen, to poeng bak tetduoen Molde og Bodø/Glimt. Mot Sarpsborg 08 torsdag ble det et straffesparkshow heller enn en fotballkamper. Totalt ble det tildelt fire straffespark, to til hvert av lagene. Godset scoret på sine, mens Sarpsborg 08 både scoret og bommet.

Strømsgodset stilte slik mot Eliteseriens bunnlag:

Myhra - Hanssen, Gunnarsson (Pop 85.), Leifsson, Mickelson - Hove, Jack, Maigaard - Tokstad (Stengel 72.), Salvesen, Mawa (Mølvadgaard 72.)

Mikkel Maigaard, som AaFK-erne kjenner fra OBOS-ligaen og Raufoss, har blitt en nøkkelspiller for Godset. Mot "Sarp" scoret dansken to ganger. Også Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen er navn mange drar kjensel på fra best øverste division. De har opphold i henholdsvis KFUM Oslo og Ull/Kisa på CV-en. 

Siste nytt

Aalesunds skadeliste er uendret. Jordon Mutch har en kropp som krangler litt for øyeblikket, mens Fredrik Carlsen har et håp om å rekke Mjøndalen-kampen neste uke. I følge Lars Bohinen er kapteinen ivrig på å returnere, men AaFK-sjefen vil ikke ta noen sjanser med en av sine mest betrodde menn. Nenass er ute noen uker til, mens Torbjørn Agdestein nettopp gjennomgikk en kneoperasjon og mister årets sesong. 

Strømsgodset mangler definitivt Prosper Mendy. Forsvareren er ute hele sesongen med en kneskade. Forsvarskollega Duplexe Tchamba er usikker, men det er en sjanse for at han rekker kampen. 

Det er også verdt å nevne at backene Jonathan Parr og Lars Vilsvik sto over mot Sarpsborg 08 grunnet skader. Om de to veteranene rekker Aalesund-kampen vet vi nærmere kampstart. 

Runden 

 

Annonse fra Obos-ligaen: