- Flere muligheter åpner seg

Scoringsbonus til Kirkens Bymisjon.

Annonse:

Før helga overrakte kundeansvarlig næringsliv Stig Rune Sætre i Sparebanken Møre, salgs- og markedsleder Morten Alnes Grundstad og medieansvarlig Jonatan Arvidsen-Osvik fra AaFK ut en sjekk med et fint beløp fra scoringsbonusen til Kirkens Bymisjon.

- Jeg blir nesten stum av den givergleden dere viser, og at dere ønsker å gi av scoringsbonusen til det arbeidet som vi gjør. Vi synes jo selv at vi gjør en viktig jobb, og når vi får en slik bekreftelse gjennom scoringsbonusen, så føler jeg at vi scorer litt selv også.

Det sier Eva Bråland Sætre, leder for Kirkens Bymisjon i Ålesund. Organisasjonen får 82.400 kroner av Sparebanken Møre, som hvert år går inn med et beløp per AaFK-scoring. I jubelsesongen 2019 ble det mange, og det er bonusen fra denne som fordeles nå like før jul.

Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen og resten av spillergruppa valgte ut de to mottakerne av scoringsbonusen. 
Fredrik Carlsen, Peter Orry Larsen og resten av spillergruppa valgte ut de to mottakerne av scoringsbonusen. 

Kirkens Bymisjon driver Bymisjonssenteret i Ålesund sentrum, Skattkammeret i Spjelkavika, og jobber også for en bedre hverdag for unge som står utenfor jobb og skole.

- Noe av pengene kommer til å gå til julepakker. Jeg kan ikke si hva ennå, men det kommer til å gå til barn og unge. De trenger det litt ekstra nå til jul. Ellers skal vi bruke pengene til det beste for dem som besøke oss på kafeen vår i Ålesund sentrum, forteller Eva, som er veldig takknemlig for gaven fra Sparebanken Møre og Aalesunds Fotballklubb. Det varmer i et vanskelig korona-år der Kirkens Bymisjon gjerne skulle nådd ut til enda flere.

- Det har vært veldig tøft. Det første vi gjorde, var å legge om driften. Kafeen, som har hatt vanlige åpningstider vanligvis, ble åpen for en kaffe og en prat et par dager i uka. Et par av de andre dagene i uka brukte vi til å levere ut mat til folk. På Skattkammeret, som låner ut sportsutstyr, måtte vi innføre karantene på utstyr som har blitt levert inn før det ble lånt ut på nytt. Det har vært krevende, men vi har kommet gjennom det på en god måte, forteller Eva.

Et år preget av pandemi har gjort at flere arrangementer enten har blitt avlyst eller nedskalert.

- Det er mange arrangementer vi ikke har kunnet gjennomføre. Vi har dessverre måttet si nei til julekonserter, og Emblemsanden Challenge måtte utgå. Det var veldig populært da det ble arrangeret forrige gang. Det er Skattkammeret som står bak, og konseptet går ut på at barn, unge og familier har fått prøve ulike sporter som vi har utstyr til. Vi har fått til å gjennomføre noen aktiviteter, men i mindre skala med færre deltakere, sier Kirkens Bymisjon-lederen.

A-laget med sjekkene som før helga ble overrakt til svært glade mottakere 
A-laget med sjekkene som før helga ble overrakt til svært glade mottakere 

Hun ser fram til et 2021 som forhåpentligvis blir litt lettere. Pengene fra scoringsbonusen kommer godt med.

- Det at vi får denne gaven fra AaFK og Sparebanken Møre betyr veldig mye. Jeg gleder meg til å fortelle det til våre ansatte og frivillige. Det betyr så mye at jobben vi gjør blir lagt merke til. Det åpner seg muligheter til aktiviteter som vi ikke hadde klart å få til uten en slik fin pengegave. Jeg blir litt tom for ord. Vi er veldig, veldig takknemlige, sier Eva med et smil.

Annonse fra Eliteserien: