- Et system som passer styrkene mine

Sigurd Haugen er veldig fornøyd med LAN-fotballen.

Annonse:

Han hadde en tung sesong i fjor, Sigurd Haugen. Det ble ikke helt den uttellingen han hadde sett for seg, men 2021 skal bli bedre. Det ser han klare prov på. I internkampene har han vært svært så skarp, seinest før helga da han banket inn tre scoringer.

- Vi var gode og skapte mange sjanser. Vi hadde en kampplan, og det endte med tre mål for meg. Jeg synes vi kjørte et spennende alternativt system, sier Sigurd, som lå ute på venstrekanten. På høyre var Kristoffer Ødemarksbakken, mens Niklas Castro ofte falt ned som falsk nier. Det skapte rom for Sigurd og Kristoffer.

- Jeg har lovet sunnmøringene scoringer, så det er på tide jeg begynner med det. Fjoråret var en katastrofe, så det er deilig å kjenne på at det begynner å sitte, sier spissen med et smil.

Angrepene som førte til Sigurds scoringer var som tatt ut av LANs lærebok, og målsniken forteller at det er deilig når man lykkes med det man øver på.

- Det var mye som klaffet på fredag. Vi har mye kvalitet i laget, og så må vi sørge for å få det ut. Da kommer vi til å være steingode i år, spår han.

Med fem uker igjen til seriestart er han klar på hva fokuset skal være for tangotrøyene.

- Vi må bli enda bedre, både offensivt og defensivt. Vi skal være veldig vanskelige å score på, for vi vet at vi scorer mye mål selv. Å være solide bakover blir nøkkelen om vi skal rykke opp, tror jeg. Det blir nok noe av fokuset på feltet fram mot seriestarten.

Han legger ikke skjul på at 4-3-3 og en rolle der han har utgangspunkt i kant, men kan true rom også sentralt, passer han godt. Sigurd har troa på at sesongen 2021 blir lys.

- Vi spiller en helt annen fotball enn for ett år siden. Det passer mine styrker godt. Jeg kommer til å trives i dette systemet. Jeg får brukt farta mi, komme til mange avslutninger, krige og springe. Det er jeg god på, slår han fast.

Får vi se en litt "ny Sigurd"?

- Jeg håper så absolutt det. Det trenger jeg, og det trenger klubben.

Annonse fra Obos-ligaen: